Volledig scherm
Daley Blind als aanvoerder van Ajax in 2013. © Pro shots

'Ajax maakt van Blind duurste aankoop ooit'

Daley Blind wordt de duurste speler ooit van Ajax. Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdamse club en Manchester United mondelinge overeenstemming bereikt over een transfersom van 16 miljoen euro. 

Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 21 miljoen euro. Voor de 28-jarige Blind, die in 2014 voor 17,5 miljoen euro van Ajax naar Manchester United verhuisde, ligt in de Johan Cruijff Arena een contract voor vier jaar klaar.

Het contract van Blind bij United liep nog maar een jaar door. Voor de beoogde vervanger van Blind, de Engelse verdediger Harry Maguire van Leicester City, moet Manchester United een slordige 60 miljoen euro betalen.

Ajax trok eerder al flink wat miljoenen uit om Zakaria Labyad (FC Utrecht) en Dusan Tadic (Southampton) aan te trekken.

  1. ‘Het is tijd voor een grote schoonmaak bij Feyenoord’
    Voetbalpodcast

    ‘Het is tijd voor een grote schoonmaak bij Feyenoord’

    Een tikkeltje verwond en aangeslagen beginnen koploper PSV en Feyenoord zondagmiddag in Eindhoven aan de kraker in de eredivisie. Zowel de kampioen als de Rotterdammers moet winnen. PSV om Ajax van het lijf te houden, Feyenoord om de marge met AZ niet als sneeuw voor de zon te zien verdwijnen. Verslaggevers Mikos Gouka, Maarten Wijffels en Sjoerd Mossou nemen alle onderwerpen onder leiding van presentator Etienne Verhoeff onder de loep in de nieuwe AD Voetbalpodcast.