Volledig scherm
Abdenasser El Khayati viert zijn goal namens ADO tegen Feyenoord. © ANP Pro Shots

ADO Den Haag wil over anderhalf jaar af van kunstgras

ADO Den Haag wil bij de start van het seizoen 2020/2021 weer op echt gras gaan spelen in het Cars Jeans Stadion. Die intentie heeft algemeen directeur Mattijs Manders vanavond uitgesproken op de nieuwjaarsreceptie van ADO. 

,,Met ingang van het seizoen 2020/2021 gaat ADO Den Haag hoogstwaarschijnlijk weer op echt gras voetballen,” zei Mattijs Manders. ,,De ruimte is schaars in Den Haag, maar we zijn momenteel druk om een plek te vinden om te kunnen trainen.”

De selectie van ADO Den Haag traint nu al jaren in het Cars Jeans Stadion, waar de club sinds de zomer van 2007 haar thuiswedstrijden speelt. In het stadion in Forepark ligt sinds oktober 2013 kunstgras. Dat was omdat de voorbereidingen voor het WK hockey de natuurgrasmat ernstig hadden beschadigd. 

Afschaffen

De clubs uit de eredivisie kwamen afgelopen november niet tot een akkoord over het afschaffen van kunstgras. Voetballen op kunstgras wordt in het nieuwe plannen niet verboden, maar wel ontmoedigd. Eredivisieclubs met natuurgras krijgen per seizoen maximaal een bonus van 350.000 euro.

ADO Den Haag 🔰 on Twitter

💬 Mattijs Manders tijdens zijn nieuwjaarsspeech: "Met ingang van het seizoen 2020/2021 gaat ADO Den Haag hoogstwaarschijnlijk weer op echt gras voetballen" #OnzeTrots

Volledig scherm
Het Cars Jans Stadion van ADO Den Haag. © ANP Pro Shots