Volledig scherm
Felitciano Zschusschen.

Zschusschen schenkt Curaçao WK-kwalificatiezege

WILLEMSTAD – Felitciano Zschusschen heeft vrijdagavond lokale tijd zijn land Curaçao geholpen aan een benauwde 2-1-zege op het nietige Montserrat in de WK-kwalificatie voor Rusland 2018.

De Bredanaar die tot het einde van dit seizoen door NAC van (Jong) FC Twente gehuurd wordt, maakte zes minuten voor rust vanaf de strafschopstip de winnende treffer in Willemstad. Zschusschen speelde de hele wedstrijd als diepe spits voor het Antilliaanse eiland.

Het duel tegen Montserrat betrof de heenwedstrijd in de eerste ronde van de WK-kwalificatie in de regio Noord- en Midden-Amerika. Dinsdag 31 maart staat de return op het programma. De winnaar speelt in de tweede ronde tegen Cuba.

Bondscoach van Curaçao is Patrick Kluivert die begin maart officieel is aangesteld als adviseur van het nationale elftal, maar zat in Willemstad ook als coach op de bank. De voormalige topspits van onder meer Ajax, FC Barcelona en Oranje, was eerder trainer van de beloften van FC Twente en werkte als assistent onder bondscoach Louis van Gaal bij het Nederlands elftal.

"We weten wat ons te doen staat. De 2-1 is zeker nog niet genoeg. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat we in staat zullen zijn om daar ook een goed resultaat te halen'', zei Kluivert tegen de NOS. De oud-international vond dat zijn ploeg het goed had gedaan. "We waren dominant aan de bal en ons positiespel was bij vlagen uitstekend. Montserrat is misschien niet de beste voetballende ploeg, maar ze vechten wel. Wij gaven ze ruimte om te voetballen, maar dat wilden ze niet. Ik denk dat we voetballend gezien een hele goede wedstrijd hebben gespeeld en de kansen niet hebben benut helaas. Maar ik ben wel blij met de overwinning. Ik ben ervan overtuigd dat we daar ook kunnen scoren.''

​Curaçao – Montserrat 2-1 (2-1) – 8. Papito Merencia 1-0, 24. Lyle Taylor 1-1, 39. Felitciano Zschusschen 2-1 (pen.).

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement