Volledig scherm
Enschede - 28-02-2014 - foto: roy lazet - Fc Twente - NAC - eredivisie - seizoen 2014-2015 - Renato Tapia of FC Twente en Feliticiano Zschusschen of NAC Breda

Zschusschen klaar voor interlanddebuut Curaçao

WILLEMSTAD - Eén van de eerste vragen die Patrick Kluivert een paar weken geleden tijdens het telefoongesprek met Felitciano Zschusschen stelde, was of hij eigenlijk wel Antilliaans bloed had. „Ik heb hem meteen verteld dat ik een Surinaamse moeder en een Antiliaanse vader heb”, vertelt de aanvaller van NAC. „Mooi, zei Kluivert, als ik interesse had wilde hij me graag voor de nationale ploeg van Curaçao uitnodigen. Daar kon ik geen nee tegen zeggen.”

Bij NAC moet hij het sinds zijn overstap van FC Twente vooral met invalbeurten doen. Felitciano Zschusschen hoopt vanavond eindelijk weer eens een basisplaats te hebben, als Curaçao in Willemstad aantreedt tegen Montserrat. „Ik weet weinig van die ploeg”, vertelt Zschusschen in het Ergilio Hato Stadion. „Ik hoop dat ik mijn debuut als international kan maken en dat we een goed resultaat neerzetten. Een goaltje meepikken zou mooi zijn.”

Het blijft bijzonder: Bredanaar Zschusschen kan international worden van een land waar hij tot deze week nog nooit was geweest. „Het was de bedoeling om deze zomer voor het eerst naar Curaçao te gaan”, vertelt de lange aanvaller. „Dat ik er nu een paar maanden eerder al ben is mooi meegenomen. Ik heb wel even aan de omstandigheden moeten wennen. De temperatuur komt iedere dag boven de dertig graden uit. Toen ik uit het vliegtuig stapte begon ik meteen te zweten. Dat gaat nu al beter.”

De selectie waar hij deze week deel van uitmaakt straalt warmte en gezelligheid uit. Voor Zschusschen is het geen straf om er tussen te lopen. „Het is heerlijk, dit is echt een team. Elkaar aanraken en grapjes maken dat hoort bij het voetbal. Ik vind het mooi om mee te maken.” Zoals hij het ook mooi vindt om met Patrick Kluivert samen te werken. „Dat blijft nog steeds een grote meneer voor mij”, bekent Zschusschen. „Ik heb bewondering voor zijn carrière. Daar kunnen veel voetballers alleen van dromen. Ik ben trots dat hij me heeft opgeroepen en vertrouwen in me heeft.”

​Robert Maaskant was minder blij met zijn keuze om naar Curaçao af te reizen. „De trainer wilde de groep bij NAC deze weken graag bij elkaar houden. Dat snap ik wel, omdat we nog steeds tegen degradatie strijden. Maar voor mij was dit een mooie kans, die ik niet kon laten lopen.”

Poll

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

  • Ja (82%)
  • Nee (18%)
1503 stemmen