Volledig scherm
© Pro Shots

Zaakwaarnemer Vreven: 'Goed gevoel bij NAC'

BREDA - “Wij staan open voor NAC. Dat is geen geheim”, zegt de zaakwaarnemer van Stijn Vreven als hem gevraagd wordt naar de interesse van de Bredase club in zijn cliënt. Er zijn ondertussen meerdere gesprekken geweest tussen de clubleiding van NAC en het kamp Vreven. Een concreet contractvoorstel is er nog niet gedaan.

De 43-jarige Belgische oefenmeester is benaderd door NAC, technisch directeur Hans Smulders in het bijzonder. De twee wonen bij elkaar in de buurt. Vreven resideert in Kuringen, onder de rook van Hasselt. Vlakbij Genk in het oosten van België. Zaakwaarnemer Evert Maesschalck: “Wij hebben een goed gevoel bij NAC. Stijn is iemand met een enorme passie voor voetbal die zorgvuldig zijn weg kiest. Hij is bij Neerpelt in de derde klasse begonnen en via een kleinere club als Dessel Sport in de tweede klasse naar Lommel United gegaan. Ook in de tweede klasse. Vervolgens heeft hij bewust de stap gezet naar Waasland-Beveren in de eerste klasse. Stijn is communicatief sterk en kan zichzelf goed duidelijk maken. Bij Waasland-Beveren leidde hij de trainingen dikwijls in het Engels. Dat is voor hem geen probleem.”
Dat Vreven met zijn teams doorgaans in een 4-4-2-systeem opereert, terwijl de huisstijl van NAC het klassieke 4-3-3- is, is volgens diens zaakwaarnemer geen onoverkomelijk probleem. “Dat is minder van belang. Je kan 4-3-3 op verschillende manieren uitvoeren.”
NAC wil dat de opvolger vaan de vorige week ontslagen Marinus Dijkhuizen het liefst al na de feestdagen voor de groep staat als de training aankomende maandag hervat wordt. Vreven zit sinds twee maanden thuis nadat hij eind oktober bij Waasland-Beveren zijn congé kreeg vanwege tegenvallende resultaten. De oud-speler van onder meer FC Utrecht en Vitesse heeft aangegeven aan de slag te willen in Nederland waar hij als rechtsback een cultstatus verwierf.

Een andere naam die genoemd wordt als nieuwe trainer van NAC, Jean-Paul de Jong, wilde vanaf zijn vakantieadres niet reageren op mogelijke interesse uit Breda. “Ik sta onder contract bij FC Utrecht. Ik heb geen commentaar”, zei De Jong die bij FC Utrecht assistent is van Erik ten Hag. In het verleden werkte De Jong twee jaar lang met Smulders succesvol samen bij FC Eindhoven.

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen