Reuvers
Volledig scherm
Reuvers © BSR Agency

Winnend Jong NAC nog altijd zonder coach Weijs

Met een hoog eerste elftal gehalte, zo deed Javier Noblejas een uur mee, heeft Jong NAC dinsdagavond Jong Go Ahead Eagles met 3-0 verslagen dankzij doelpunten van Sjaak Kuyper, Marwin Reuvers en Sydney van Hooijdonk.

Grote afwezige bij Jong NAC was opnieuw trainer in opleiding Willem Weijs. De voormalig assistent van de ontslagen Ruud Brood en later vijf wedstrijden interim-trainer van NAC ontbrak evenals vorige week tegen Jong Feyenoord. Opnieuw werd hij vervangen door Michael Dingsdag, de coach van NAC onder 19. 

Weijs heeft inmiddels een advocaat ingeschakeld om zijn oude functie van assistent-trainer bij het eerste terug op te eisen, terwijl hij eerder juist had aangegeven liever een eigen team te leiden omdat hij zich niet kon vinden in zijn rol als secondant van Peter Hyballa. Omdat een terugkeer naar het vlaggenschip uitgesloten is, Weijs heeft die deur zelf dichtgedaan, zoeken club en coach naar een oplossing om op een nette manier afscheid van elkaar te nemen. Weijs heeft een aflopend contract.

Naast doelpuntenmaker Van Hooijdonk maakten bij Jong NAC ook Huseyin Dogan, Joshua Bohui en Jethro Mashart de negentig minuten vol. Datzelfde geldt voor de jeugdspelers Gylermo Siereveld, Wout Neelen en Milan Vanacker. 

Poll

Wat te doen met de eerste divisie?

Wat te doen met de eerste divisie?

  • Wachten totdat er weer gevoetbald kan worden (32%)
  • Per direct stoppen (68%)
854 stemmen