Volledig scherm
© ProShots

Willem II dompelt NAC in diepe rouw

TILBURG - NAC is er niet in geslaagd promotie naar de eredivisie af te dwingen. De Bredanaars gingen in Tilburg met 3-1 onderuit, na donderdag in Breda nog met 2-1 gewonnen te hebben.

Willem II kwam stormachtig uit de startblokken en was in de eerste minuten al meerdere keren gevaarlijk. Meest dreigende man bij de thuisploeg was Lucas Andersen. De Deen kwam afgelopen donderdag totaal niet in het stuk voor, maar was nu een plaag voor de defensie van NAC. Meerdere keren moest er een overtreding aan te passen komen om hem af te stoppen. Dat leverde geel op voor Donny Gorter. De beste kans in de beginfase was voor Freek Heerkens, maar hij schoot uit een hoekschop over. Ook Andersen zelf werd gevaarlijk middels een schot net voorlangs.

Beste kans voor de Tilburgers in het eerste bedrijf was voor Erik Falkenburg, die de bal uit een hoekschop voor de voeten kreeg. Van een meter of tien schoot de voormalig NAC’er echter over.

Ook NAC kreeg nog wel een aardige kans. Uit een hoekschop kopte Sjoerd Ars maar net over het doel van Kostas Lamprou heen. Terwijl niet veel eerder Joey Suk bijna tot scoren kwam uit een vrije trap van Mats Seuntjens. Het overgrote deel van de eerste helft was het echter Willem II wat de lakens uitdeelde. Op het moment dat niemand meer rekening hield met een Tilburgse voorsprong viel de 1-0 alsnog. In de allerlaatste seconde van de blessuretijd kopte Freek Heerkens de 1-0 achter Jelle ten Rouwelaar.

Na rust ging Willem II door met waar het gebleven was: jagen op een treffer. Maar het was NAC dat tot scoren kwam, de treffer van Ars werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Na dat moment schoot Seuntjens nog een keer ruim over. Nadien was het weer Willem II dat het beste van het spel had en via Andersen op 2-0 had kunnen komen. De lob van de Deen werd door Ten Rouwelaar echter gekeerd.

Na dit moment volgde een kwartier met liefst drie treffers. Uit een hoekschop was het Erik Falkenburg die 2-0 maakte. De man die in de zomer de overstap van Breda naar Tilburg maakte, was ook de maker van de 3-0. Hij omspeelde Ten Rouwelaar en zijn rollertje was ook Kenny van der Weg te machtig. Met 3-0 leek het duel gespeeld, maar niets bleek minder waar. Direct na de 3-0 kwam NAC terug tot 3-1. Van ruim twintig meter haalde invaller Divine Naah doeltreffend uit.

NAC kreeg vertrouwen en zette alles op alles om de 3-2 te maken. Dé beste kans was voor Kevin Brands, een andere invaller. Hij kopte eerst slechts centimeters naast uit een hoekschop. Het mocht niet zo zijn voor NAC, dat na vandaag weet dat het tenminste nog een jaar uitkomt in de eerste divisie.

Willem II – NAC 3-1 (1-0) – 1-0 Freek Heerkens, 2-0 en 3-0 Erik Falkenburg, 3-1 Divine Naah.

Scheidsrechter: Makkelie.

Gele kaarten: Lucas Andersen, Jordens Peters, Dries Wuytens (Willem II), Donny Gorter, Sjoerd Ars, Luis Pedro, Uros Matic (NAC).

Opstelling NAC: Ten Rouwelaar; Stam, Pedro (70. Naah), Van der Weg, Gorter; Suk (89. Robinson), Duarte (60. Brands), Seuntjens, Matic; Ars, Ünal.

Volg het duel hieronder in het liveblog.

Volledig scherm
© Fotomontage AD
Volledig scherm
© Pro Shots / Gino van Outheusden

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (32%)
  • Nee (40%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
800 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen