Volledig scherm
NAC spelers seizoen 2016 - 2017

Wie zijn die nieuwe NAC spelers? (graphic)

VOETBAL - Deze maand bestaat NAC 104 jaar, maar niet eerder was het verloop van spelers zo groot in de geschiedenis van de immer roerige volksclub als dit jaar.

41 mutaties vonden er plaats op het veld. Download de spelers hier groot in de grafiek.

Een recordaantal van 19 spelers vertrokken er ten opzichte van vorig seizoen. Daar kwamen 22 nieuwkomers voor in de plaats. Twee compleet nieuwe elftallen. Het woord extreem is hier op zijn plaats.

Oud
In vergelijking met vorig seizoen zijn slechts zes spelers overgebleven: de reservekeepers Andries Noppert en Sven van der Maaten, de verdedigers Jesse van Bezooijen en Kevin van Diermen, middenvelder Grad Damen en aanvaller Danny Verbeek.

Nieuw
De rest is nieuw. De selectie bestaat uit 28 spelers en kent zeven huurlingen (Jorn Brondeel, Shane O’Neill, Ashley Smith-Brown, Charni Ekangamene, Thomas Agyepong, Brandon Barker en David Faupala). De huurovereenkomst van Brondeel is voor twee jaar, de andere zes zijn allen voor één jaar in bruikleen in Breda gestald.

De samenwerking met Manchester City heeft tot dusverre voor dit seizoen concreet vier talenten opgeleverd die bij NAC ervaring moeten opdoen. Smith-Brown, Agyepong, Faupala en Barker moeten in de voetsporen van Enes Ünal treden die in de vier maanden dat hij bij NAC speelde begin dit jaar aantoonde een absolute meerwaarde te zijn. Divine Naah was daarentegen een dertien in een dozijn voetballer die weinig meerwaarde had.

De voormalig jeugdspelers Bart Meijers, Gino Demon en Feyo Glim zijn op amateurbasis naar het eerste doorgeschoven en Bodi Brusselers zal nog dit kalenderjaar zijn eerste profcontract bij de Bredanaars tekenen. Club en speler zijn met elkaar in gesprek.

Opvallend is verder de Belgische enclave bij NAC. Niet minder dan een half dozijn zuiderburen staat onder contract bij de Parel van het Zuiden: Brondeel, Arno Verschueren, Ekangamene, Olivier Rommens, Robbie Haemhouts en Cyriel Dessers.

Bekijk en download de spelers hier groot en vrijdag in BN DeStem

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.