Volledig scherm
Huseyin Dogan is de komende weken wegens een blessure niet inzetbaar voor NAC. © BSR Agency

Wie moet Huseyin Dogan de komende weken vervangen bij NAC?

POLLNAC moet het de komende periode doen zonder Huseyin Dogan. De aanvaller kende een fysieke tegenslag en is de komende weken uit de roulatie. Een streep door de rekening van trainer Ruud Brood, die de absentie van de bewezen spits op moet gaan vangen.

In Volendam, waar NAC een zekere zege in de slotfase uit handen gaf (2-1 nederlaag), koos Brood voor Othmane Boussaid als vervanger van Dogan. De technische dribbelaar sloeg zeker geen slecht figuur aan De Dijk, maar werd al in de rust gewisseld. Boussaid's vervanger Boris Kudimbana moest de Bredanaars de tweede helft meer stootkracht brengen, maar de sympathieke Belg wist allesbehalve te imponeren. 

Behalve Boussaid en Kudimbana heeft Brood ook de beschikking over Sydney van Hooijdonk, Andrija Filipovic en Jordan van der Gaag. Allen kunnen de vacante functie in NAC’s frontlinie op geheel eigen wijze invullen. Van Hooijdonk maakte onlangs voor Jong NAC de winnende treffer en is de pure spits. Filipovic wordt door de technische staf vooral als buitenspeler gebruikt, wat zou kunnen betekenen dat Mounir El Allouchi als ‘nummer 10' zou gaan spelen. De Kroaat kan echter ook als centrumspits uit de voeten. Van der Gaag kan zowel achter de spits als op de flank spelen.

Poll

Wie moet Huseyin Dogan de komende weken vervangen bij NAC?

 • Othmane Boussaid (27%)
 • Boris Kudimbana (5%)
 • Andrija Filipovic (17%)
 • Sydney van Hooijdonk (29%)
 • Jordan van der Gaag (22%)
2171 stemmen
Volledig scherm
Othmane Boussaid kreeg in Volendam een helft speeltijd. © BSR Agency
Volledig scherm
Sydney van Hooijdonk is een van de opties voor Ruud Brood. © BSR Agency
Volledig scherm
Andrija Filipovic kan zowel in de spits als op de flank spelen. © BSR Agency
Volledig scherm
Boris Kudimbana kon geen potten breken in Volendam. © Marcel van Dorst/MaRicMedia
 1. Technisch directeur Van Den Abbeele: ‘Kapitaal NAC moet op het veld staan’
  PREMIUM
  Interview

  Technisch directeur Van Den Abbeele: ‘Kapitaal NAC moet op het veld staan’

  Het was een drukke zomer, zegt Tom Van Den Abbeele. Tijd om de balans op te maken met de technisch directeur van NAC. ,,Ik had niet verwacht 45 transfers (19 inkomende, 26 uitgaande, red.) te moeten doen. Uiteindelijk is iedereen te koop als de juiste prijs wordt geboden, maar een groot verloop bemoeilijkt het wel om beleid te maken. Het ideale scenario is vijf weg en vijf nieuwe spelers met in iedere linie een echte versterking.”

Poll

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

 • Ja (81%)
 • Nee (19%)
1664 stemmen