Opstootje
Volledig scherm
Opstootje © BSR Agency

‘We waren veel aan het katten op elkaar’

,,Vandaag was het wel slecht.” In tegenstelling tot het duel met Jong Ajax (1-2 nederlaag) vindt Nick Olij dat NAC het tegen Telstar wél heeft laten afweten. ,,De eerste helft was prima, de tweede helft hebben we amper iets gecreëerd. Het verschil is bizar groot.”

De doelman kan niet bevatten wat hij gezien heeft na rust. NAC mocht zich met een 1-1 gelijkspel de handjes dichtknijpen. ,,Persoonlijk vind ik dat we door de ondergrens zakken. In het veld waren we veel aan het katten op elkaar. De een neemt het goed op, de ander zit meer in de emotie. Dat kan gebeuren”, zegt Olij, die in Velsen-Zuid meer had aan het houtwerk boven en naast hem, dan aan zijn schutterende teamgenoten.

,,Het was gewoon een middelmatige tweede helft. We komen de kleedkamer uit en geven meteen een vrije trap weg bij de zestien. Twee keer lat, een keer de paal; dat typeert de wedstrijd. Nu moeten we de komende twee duels (FC Den Bosch en FC Dordrecht) zes punten halen, zeker omdat we thuis spelen”, aldus Olij.

Rösler

Verdediger Colin Rösler zoekt naar een verklaring die nauwelijks te vinden wis. ,,Het was een goede eerste helft en een slechte tweede helft. We hebben twee, drie kansen gehad om het af te maken. Het doelpunt dat we tegen krijgen, mogen wij als verdedigers onszelf aanrekenen. Ik sta hier met een gefrustreerd gevoel, omdat het een wedstrijd is die we hadden moeten winnen. Aan de andere kant hebben we geluk en worden we twee keer gered door de lat. Het is een avond met twee gezichten. We kunnen niet denken dat het een makkelijke wedstrijd wordt, want dan gebeurt er wat ons is overkomen tegen Telstar.”

06-12-2019: Voetbal: Telstar v NAC Breda: Velsen
Eredivisie season 2019-2020
L-R: Reda Kharchouch of Telstar, Colin Rosler van NAC Breda
Volledig scherm
06-12-2019: Voetbal: Telstar v NAC Breda: Velsen Eredivisie season 2019-2020 L-R: Reda Kharchouch of Telstar, Colin Rosler van NAC Breda © BSR Agency
  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-speler Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-spe­ler Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.