Volledig scherm
Martijn Berden gaat een kopduel aan met Robin Schouten. © BSR Agency

‘We hebben met durf gevoetbald en het publiek van NAC stil gekregen’

Martijn Berden was er duidelijk in: Go Ahead Eagles had tegen NAC niet een punt gewonnen, maar er twee verloren. ,,We hadden meer verdiend. Dit is echt frustrerend.”

De Deventenaren speelden in het Rat Verlegh Stadion een hele reeks kansen bijeen en konden zichzelf wel voor het hoofd slaan dat het bij slechts een enkele treffer bleef. ,,Het was gewoon duidelijk te zien dat wij de controle namen”, zei Berden. ,,Alleen viel dat balletje niet binnen. We hebben echt onnodig gelijk gespeeld. Dit voelt heel anders dan het gelijkspel tegen Den Bosch.”

Trainer Jack de Gier sprak over de beste wedstrijd van het seizoen. ,,We hebben lef getoond, met durf gevoetbald in een zware wedstrijd en het publiek van NAC stil gekregen. De druk is hier groot met de supporters kort op het veld. Daarom baal ik wel. Ons spel was écht goed, we geven achterin vrijwel geen kansen weg, alleen belonen we onszelf niet.”

Al geteld

Aanvaller Berden stak de hand ook in eigen boezem. In de eerste helft kreeg hij twee grote mogelijkheden. Bij zijn ene poging hobbelde de bal net naast het doel, bij de andere bracht NAC-keeper Nick Olij met een uiterste krachtsinspanning redding. ,,Ik zal eerlijk zijn, ik telde hem al. De keeper kreeg er nog net z’n hand tegen.” 

Uiteindelijk was het Maël Corboz die de ban brak. Een paar minuten later veroorzaakte de Amerikaan ook de strafschop waaruit NAC 1-1 maakte. ,,Ik kon niet echt beoordelen wat daar gebeurde. Wat ik wel weet, is dat wij in de eerste helft ook een penalty hadden moeten hebben toen Richard van der Venne onderuit werd getrokken.’’

Het niet benutten van de mogelijkheden brak Go Ahead Eagles op in Breda. Berden: ,,Het is een feit dat we er vandaag meer in hadden moeten jagen. Maar goed, wat we moeten doen is de positieve punten van vanavond meenemen naar volgende week. We hebben gewoon een goede wedstrijd gespeeld.”