Volledig scherm
Willem Weijs. © ANP Sport

‘We hebben gestreden als leeuwen’

,,Het was een hele mooie avond, puur genoten.” Interim-trainer Willem Weijs kon zijn lol niet op na de 2-0-bekerzege op PSV.

Hij zag ook dat NAC in het begin van de wedstrijd een paar keer goed weg kwam. ,,In de eerste fase hebben we ook een beetje mazzel gehad dat bij hen die bal er niet inging. Dat helpt natuurlijk enorm”, zei Weijs voor de camera van FOX Sports. ,,En dat een van onze eerste kansen erin gaat, helpt ook. Daarna hebben we gestreden als leeuwen, daar ben ik heel trots op.”

Vrijdag tegen Jong AZ een muisstil Rat Verlegh Stadion, zes dagen later gaat het eraf. ,,Het kan snel veranderen. Vorige week was het allemaal iets cynischer, nu is iedereen weer positief. Dat hebben we zelf afgedwongen. In combinatie met de supporters was dit een weergaloze avond. Bijna al mijn spelers liepen met kramp, dat is in ieder geval een teken dat ze allemaal diep zijn gegaan. Na de rode kaart en de 2-0 hadden we het redelijk onder controle. PSV ging lange ballen spelen, maar wij hebben twee gasten achterin die heel goed ballen kunnen wegkoppen. We hebben een complementair elftal waar stiekem veel in zit.

In de kwartfinale van het bekertoernooi wacht nu AZ. ,,Mooi voor de fans en mooi voor de spelers. Een mooie wedstrijd tegen een van de best voetballende ploegen van Nederland.”

  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.