Volledig scherm
PREMIUM
Arijanet Muric (in het rood) raakte vorige week dinsdag geblesseerd, maar over de ernst van de blessure kan de club niets zeggen. © Pro Shots

Wat mankeren Muric en Te Vrede? Privacywet verbiedt NAC iets te zeggen

De nieuwe privacywet leidt tot onbegrip. Iets wat als normaal gold, het delen van de informatie over een blessure van een speler, is sinds dit seizoen verboden. 

Eerst raakt de doelman (Arijanet Muric) geblesseerd, vijf dagen later valt de spits (Mitchell te Vrede) trekkebenend uit. Beide keren in een wedstrijd gadegeslagen door duizenden mensen. De nieuwe Europese privacywet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verbiedt clubs, in dit specifieke geval NAC, medische informatie te delen supporters, sponsors en media. Met de AVG, een voortvloeisel van de nieuwe privacywet, is een volstrekt nieuw fenomeen in de voetbalwereld geland. Wat mag wel en mag niet?

  1. De mooiste foto's van de bekerstunt van NAC tegen PSV
    Fotoserie

    De mooiste foto's van de bekerstunt van NAC tegen PSV

    Een bij vlagen flitsend NAC zorgde donderdagavond voor een enorme bekerstunt door negenvoudig winnaar PSV uit het toernooi te stoten. Dankzij doelpunten van Othmane Boussaid (54ste minuut) en Ivan Ilic (73ste minuut) won de ploeg van interim-trainer Willem Weijs met 2-0 van de kwakkelende topclub uit Eindhoven. Tussen de treffers door werd PSV-verdediger Timo Baumgartl met rood van het veld gestuurd. Dit zijn de mooiste foto's van een memorabel Avondje NAC.