Waarschuwing voor populaire ballenjongen na ‘hulp’ aan supporters tijdens intens Avondje NAC

VideoDe ballenjongen die zich vrijdagavond in het Rat Verlegh Stadion ontpopte tot de grote gangmaker tijdens NAC - Cambuur (1-0), is door de club berispt.

De 13-jarige knul trok de stoute schoenen aan bij een ludieke actie van de supporters, die een wedstrijdbal van de B-Side naar de eretribune probeerden te loodsen. Toen dat niet lukte, hielp de ballenjongen tot grote hilariteit een handje mee en schoot hij de bal een aantal keer opnieuw het opgezweepte publiek achter het doel in.

De video geniet sindsdien enorm veel populariteit op social media en Dumpert, waar de beelden al bijna 200.000 keer zijn bekeken. ,,Dit gedrag is begrijpelijk van een jochie van 13, want de sfeer in het stadion is goed en hij is onder de indruk. Maar om zulke acties te voorkomen, moet je toch een signaal afgeven naar de rest”, zegt woordvoerster Beau Lemmens van NAC. ,,Ook omdat de auditor van de KNVB het opneemt in zijn verhaal en je als club een waarschuwing kunt krijgen.”

Waarschuwing

Op sociale media gonsde het van de geruchten dat de ballenjongen niet meer welkom zou zijn bij NAC, maar de gangmaker komt er vanaf met ‘slechts’ een waarschuwing. Het is nog niet bekend of de ballenjongen überhaupt nog terugkeert bij NAC, omdat de club niet werkt met vaste ballenjongens. Die worden volgens een roulatiesysteem aangeleverd door amateurclubs uit de regio.

Volledig scherm
De ballenjongen van NAC wordt toegejuicht door de B-Side. © BN DeStem

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen