Manu García.
Volledig scherm
Manu García. © Pro Shots

'Waarom zou ik niet nog een jaar bij NAC kunnen blijven? Zeg nooit nooit...'

De Spaanse spelmaker is wekelijks uitblinker: zijn balaannames, het korte wegdraaien en de steekpasses doen de harten van de liefhebber sneller kloppen. Nog een paar weken kan de eredivisie van Manu García genieten en dan is hij vertrokken. Of toch niet?

In vijftien maanden, hij was erbij in de eerste divisie, heeft hij echt wel de kriebels gekregen van het ‘Avondje NAC’, het Bredase begrip dat de tweede aanvoerder in vlekkeloos Nederlands uitspreekt. De middenvelder is de laatste weken constant in zijn prestaties en een van de drijvende krachten achter de wederopstanding van NAC.

Heb je enig idee wat Manchester City (contract tot medio 2020) met jou van plan is?
,,Vorig jaar rond deze tijd wisten de meeste spelers min of meer wat hun toekomstplannen waren, daar is nu geen sprake van. Ik kan er echt niks zinnigs over zeggen. Ik zou niet weten hoe mijn toekomst eruit ziet. Wat ik wel weet, is dat ik baat heb bij een elftal dat graag en veel de bal heeft. Een jonge speler moet wekelijks spelen, bij NAC krijg ik die mogelijkheid. Daar ben ik ze dankbaar voor.”

Quote

Ik zou niet weten hoe mijn toekomst eruit ziet. Wat ik wel weet, is dat ik baat heb bij een elftal dat graag en veel de bal heeft. Een jonge speler moet wekelijks spelen, bij NAC krijg ik die mogelijk­heid

García

Is er een kans dat je volgend seizoen opnieuw voor NAC speelt?
,,Zeg nooit nooit. Dat zei ik vorig jaar ook. En kijk waar ik nu ben... Dus nee, ik sluit NAC zeker niet uit. Als de club weer een stap kan maken en doorgroeit, waarom zou ik dan niet nog een jaar bij NAC kunnen blijven? Dat kan zeker. Natuurlijk, de kans is kleiner, ik wil nieuwe stappen maken en hogerop komen in mijn carrière. Dat wil iedere speler, dat lijkt mij een gezonde ambitie. Maar in het voetbal geldt: ‘Zeg nooit nooit.’ Ik weet wat ik hier heb.”

Quote

Zeg nooit nooit. Dat zei ik vorig jaar ook. En kijk waar ik nu ben... Dus nee, ik sluit NAC zeker niet uit

García

Hoe verloopt de samenwerking met Sadiq Umar?
,,Uitstekend. We zijn erg blij met hem. Hij is een goed aanspeelpunt en verschaft ons lucht. Op het moment dat ik de bal krijg en met mijn lichaam naar voren draai, zoekt hij meteen de diepte omdat hij weet dat de steekbal gaat komen. Met zijn snelheid anticipeert hij daar prima op. Sadiq geeft ons voorin meer mogelijkheden. Hij werkt hard en zoekt altijd naar de ruimtes achter de verdediging. Jammer alleen dat hij niet scoorde op een van mijn assists. Ik voel dat ik constanter ben in mijn prestaties en steeds meer de leiding neem binnen het elftal. Teamgenoten zoeken me vaak op. Dat vind ik lekker, daardoor voel ik mij belangrijk.”

Quote

Op het moment dat ik de bal krijg en met mijn lichaam naar voren draai, zoekt Sadiq meteen de diepte omdat hij weet dat de steekbal gaat komen

García
Manu García.
Volledig scherm
Manu García. © Pro Shots
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement