Volledig scherm
© Pro Shots

Vreven: 'We mogen verliezen, maar niet op deze manier'

DEN BOSCH Stijn Vreven spuugde van nijd een rochel richting het Bossche kunstgras. Azizov had de thuisclub zojuist op 2-0 geschoten en zijn eerste nederlaag als trainer van NAC diende zich aan. ,,We mogen verliezen, maar niet op deze manier”, foeterde Belg in de catacomben van stadion De Vliert.


Vreven ondervond vanaf de zijlijn waar zijn voorgangers Marinus Dijkhuizen en Robert Maaskant al eerder tegenaan waren gelopen. Een gebrek aan passie en agressie. ,,Vandaag heb ik iets gemist in mijn ploeg”, vervolgde hij. ,,Op het gebied van werkethiek en duelkracht. Het is mijn verantwoordelijkheid om dat er in te brengen. Daarom ben ik zelf ook ontgoocheld.”

De Belg blijft er bij dat NAC een goede ploeg heeft. ,,Een heel goede zelfs. Wij zijn beter dan FC Den Bosch, maar alleen wij dezelfde mentaliteit hebben als die jongens, kunnen wij van ze winnen. Het is mijn taak die mentaliteit er in te brengen.”

Als speler hoefde geen enkel trainer hem wat dat betreft op scherp te zetten. ,,Iedereen is anders”, stelt hij echter. ,,Als het er niet is, moet ik het ze bijbrengen.”

  1. Columnisten vegen de vloer aan met NAC: 'Is er werkelijk geen betere keeper te vinden?'

    Columnisten vegen de vloer aan met NAC: 'Is er werkelijk geen betere keeper te vinden?'

    'Ik weet niet of iemand de mensen van NAC al verklapt heeft dat hij eigenlijk helemaal geen keeper is. Zou er in de Jupiler League geen betere keeper te vinden zijn?' Pittige teksten van Ronald Waterreus woensdag in zijn wekelijkse column in het toonaangevende voetbalweekblad Voetbal International. Daarin kapittelt de oud-keeper van onder andere PSV op een weinig genuanceerde wijze het keepersbeleid van NAC.

poll

De 0-8 is de schuld van Vreven

De 0-8 is de schuld van Vreven

  • Ja (41%)
  • Nee (59%)
1327 stemmen