Volledig scherm
Danny Verbeek © Pro Shots

Vreven rouleert voor Dordrecht-thuis, Verbeek in beeld

ZUNDERT – NAC treedt maandag (20.00 uur) tegen FC Dordrecht in een sterk gewijzigde samenstelling aan in vergelijking met het verloren duel vrijdag in Den Bosch. Meest opvallend lijkt de terugkeer van Danny Verbeek in het elftal.

Trainer Stijn Vreven wilde zondag aan het begin van de middag zijn opstelling niet prijsgeven, maar afgaande op de afsluitende training is hij van plan om te gaan rouleren. “We spelen toch drie wedstrijden in acht dagen en ik heb de luxe over een grote selectie te beschikken.”

Voor Verbeek zou het pas de vierde basisplaats dit seizoen zijn en de eerste sinds 28 oktober in de uitwedstrijd tegen FC Oss (3-4-zege) toen Verbeek twintig minuten voor tijd geblesseerd naar de kant moest. De linkspoot krijgt op rechts de voorkeur ten opzichte van Giovanni Korte. De Hagenaar krijgt rust.

Verder ontbreken aanvoerder Robbie Haemhouts en Fabian Sporkslede en moet Jari Oosterwijk zijn plaats weer afstaan aan clubtopscorer Cyriel Dessers die terugkeert na een wedstrijd schorsing.
Haemhouts viel vrijdag in Den Bosch in de rust uit met een hamstringblessure. De ernst ervan zal de komende dagen blijken. Het lijkt uitgesloten dat Haemhouts vrijdag in de thuiswedstrijd tegen RKC mee kan doen. Tegen FC Dordrecht wordt de captain op het middenveld vervangen door Olivier Rommens.
Sporkslede is niet honderd procent fit en was vrijdag ziekjes toen hij na drie kwartier gewisseld werd in Den Bosch. Dat betekent dat James Horsfield na zijn debuut vrijdag, maandag voor het eerst mag beginnen. Tenslotte keert achterin Chiro N Toko sneller dan verwacht terug. Een opsteker voor Vreven. De centrale verdediger vormt een duo met de Amerikaan Shane O’Neill.

Winnen
Met twee thuiswedstrijd in vijf dagen, maandag FC Dordrecht en vrijdag RKC, wil NAC zich revancheren voor de smadelijke nederlaag bij FC Den Bosch. “Wij moeten zieltjes terugwinnen, de supporters aan onze kant krijgen. Door de presteren, door wedstrijden te winnen. Verlies kan ik gewoon niet accepteren. Elk verlies is een verlies. Daar ben ik ziek van. In vergelijking met mijn tijd als speler ben ik daar niet in veranderd. Ik leg de lat bewust iets te hoog. Winnen is normaal, verliezen is dat niet.”

Naast Haemhouts zit alleen Gianluca Nijholt in de ziekenboeg. Brandon Barker maakt evenals vrijdag weer deel uit van de wedstrijdselectie.

NAC – FC Dordrecht staat onder leiding van international Kevin Blom. De scheidsrechter was vrijdag nog in Saoedi-Arabië om de beladen stadsderby tussen Al-Ittihad en Al-Ahli in goede banen te leiden.

Vermoedelijke opstelling
Brondeel; Horsfield, O’Neill, N Toko, Smith-Brown; Verschueren, Garcia, Rommen; Verbeek, Dessers en Agyepong.

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen