Volledig scherm
© Pro Shots

Vreven: 'Brute kracht verliest het van slimmigheid'

BREDA – De oefenwedstrijd tegen Kortrijk (2-0-zege) leverde maandag een aantal nieuwe inzichten op. Zo kiest trainer Stijn Vreven voor de van Manchester City gehuurde Manu Garcia als spelverdeler en schuift Arno Verschueren (foto) vanuit de verdediging door naar het middenveld.

Twee wijzigingen op het middenveld die het stroperige aanvalsspel van NAC meer impulsen moeten geven. Bang dat de 1.70 meter kleine Garcia fysiek wordt afgetroefd in de eerste divisie is Vreven niet. „Brute kracht verliest het altijd van slimmigheid. Dit is een jonge jongen die absoluut kan voetballen. Dat zag ik meteen al bij de eerste training.”

De komst van Garcia is slecht nieuws voor Jeff Stans. Wat zich tijdens het trainingskamp vorige week al aftekende, werd maandag in het oefenduel bevestigd. Hij moet genoegen nemen met een plaats op de bank. Het middenveld ondergaat sowieso een gedaantewisseling. Tegen Kortrijk startte Vreven met Garcia als nummer tien, Robbie Haemhouts als links- en Arno Verschueren, die onder Marinus Dijkhuizen als centrale verdediger werd gebruikt, als rechtshalf.
Vreven over die keuze: „Arno heeft loopvermogen, duelkracht, kan indribbelen, heeft een inspeelpass en kan goed tussen de linies spelen. Hij heeft het prima gedaan. Ik zie hem niet als centrale verdediger, maar als middenvelder. Als rechtshalf. Voor die positie zal ik hem gebruiken.”

Verschueren speelde in het verleden vaker op die positie en is niet onbekend met zijn nieuwe rol. „Ik kom nu meer aan voetballen toe. Dat ligt mij beter. Ik vind het ook eerlijk gezegd fijner om op het middenveld te staan, omdat ik dan nog meer het spel voor me heb.”

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen