Volledig scherm
De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart tegen Go Ahead Eagles na vuurwerk in het uitvak tijdens de wedstrijd tegen NAC. © BSR Agency

Vooronderzoek KNVB naar vuurwerk GA Eagles in wedstrijd met NAC

De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar Go Ahead Eagles. De Deventer club ligt onder het vergrootglas vanwege het vuurwerk wat werd afgestoken in het uitvak tijdens de wedstrijd bij NAC (1-1).

Op vrijdag 1 november werd in het met ruim vierhonderd supporters gevulde uitvak door aanhangers van GA Eagles met fakkels, vuurwerk en een spandoek een eerbetoon gebracht aan een ernstig zieke mede-supporter, die na een herseninfarct in het ziekenhuis ligt. 

De aanklager betaald voetbal heeft daarover nu vragen gesteld aan de leiding van GA Eagles. De Deventer club moet voor maandag 25 november met antwoorden komen. ,,Dat gaan we dus ook doen. We hebben ons huiswerk goed gedaan’’, aldus Jan Willem van Dop, algemeen directeur van GA Eagles. 

De club heeft de eerste betrokken supporters inmiddels tekst en uitleg laten geven bij de eigen gedragscommissie. Tegen een aantal is “passende maatregelen” genomen, bevestigde Van Dop. Ook tegen NAC is door de aanklager overigens een vooronderzoek gestart na de wedstrijd op 1 november.

FC Dordrecht

Ook afgelopen vrijdag werd er door fans van GA Eagles in de 34e minuut in de eigen Adelaarshorst een eerbetoon gebracht om hun zieke kameraad en zijn familie een hart onder de riem te steken. Ook daarbij werd ongeoorloofd vuurwerk afgestoken. Of de aanklager hiervoor een onderzoek instelt is nog niet duidelijk.

Volledig scherm
De fans van GA Eagles brachten uit bij NAC en een week later thuis tegen FC Dordrecht een steunbetuiging aan een zieke medesupporter © Wout van Zoeren