Drost.
Volledig scherm
Drost. © Maurice van Steen

Voormalig NAC-speler Henrico Drost stopt en gaat verder als voetbalmakelaar

Henrico Drost voelde het al aankomen. Deze week kreeg de 33-jarige verdediger uit Breda te horen dat zijn aflopende contract bij RKC Waalwijk niet wordt verlengd. Daarmee komt een einde aan de betaald voetballoopbaan van de geboren Kampenaar, die zestien jaar geleden bij Heerenveen begon.

Zijn mooiste tijd was zijn eerste periode bij RKC van 2010 tot 2013. Met als hoogtepunt een plek in de finale van de play-offs om Europees voetbal. Drost speelde daarna nog voor NAC en Excelsior om in 2017 voor een tweede keer naar Waalwijk te verkassen. Met die club promoveerde hij vorig seizoen naar de eredivisie. Hij kwam ook uit voor De Graafscap en VVV Venlo. Namens NAC speelde hij in de periode 2013-2015 een kleine zestig wedstrijden. Na de degradatie in 2015 vertrok Drost bij NAC, wel bleef hij in Breda wonen.

Op het hoogste niveau kwam hij dit seizoen maar tot drie wedstrijden bij RKC. Op 4 oktober stond hij in de uitwedstrijd tegen FC Groningen voor het laatst op het veld. Wegens een knieblessure moest hij zich in de rust laten vervangen. Hij zit in de eindfase van zijn revalidatie, maar kan goed begrijpen dat RKC nu de selectie kleiner wordt geen risico wil nemen.

Geen afscheid in goed gevuld stadion

,,Het is wel jammer dat er op zo'n manier een einde komt aan mijn loopbaan als betaald voetballer. Ik had graag in een goed gevuld stadion afscheid genomen", zegt Drost, die zich nu op zijn maatschappelijke carrière gaat richten. ,,Met mijn opleiding sportmanagement ambieer ik een baan als voetbalmakelaar. Ik heb al een tijdje met iemand meegelopen om ervaring op te doen, maar de kans is aanwezig dat ik voor mezelf ga beginnen.”

In betaald voetbal in de eerste divisie heeft hij geen trek meer.  Drost gaat waarschijnlijk in de tweede divisie aan de slag. Twee clubs toonden tot op heden interesse. Daar zit ASWH bij. Dat heeft wel raakvlakken met RKC. De ploeg uit Hendrik Ido Ambacht eindigde laatste in de tweede divisie, maar blijft op dat niveau actief omdat er geen promotie en degradatie is. 

Henrico Drost probeert PSV'er Donyell Malen van de bal te glijden.
Volledig scherm
Henrico Drost probeert PSV'er Donyell Malen van de bal te glijden. © BSR Agency
Henrico Drost (r) duelleert in zijn laatste wedstrijd als betaald voetballer in het shirt van RKC tegen FC Groningen met voormalig ploeggenoot Charlison Benschop.
Volledig scherm
Henrico Drost (r) duelleert in zijn laatste wedstrijd als betaald voetballer in het shirt van RKC tegen FC Groningen met voormalig ploeggenoot Charlison Benschop. © BSR/SOCCRATES

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen