Weijs instrueert Boussaid.
Volledig scherm
Weijs instrueert Boussaid. © BSR Agency

Voormalig NAC-assistent Willem Weijs nieuwe trainer Willem II onder 21

Willem II heeft Willem Weijs aangesteld als trainer voor de selectie onder 21, die het komende seizoen in een nieuwe competitie van de KNVB uit gaat komen. De 33-jarige oefenmeester uit Broekhuizenvorst was sinds 2017 in verschillende functies actief bij NAC. In maart brak hij met de Bredase club.

Weijs was na het ontslag van trainer Ruud Brood zes weken interim-trainer bij NAC. Na de aanstelling van de nieuwe hoofdtrainer Peter Hyballa raakte hij volgens eigen zeggen in een arbeidsconflict met zijn werkgever en weigerde hij Jong NAC te gaan trainen. 

In de zomer van 2017 werd Weijs door toenmalig technisch directeur Hans Smulders naar NAC gehaald. Weijs was twee seizoenen coach van de onder 19 en werd in maart 2019 na het opstappen van trainer Mitchell van der Gaag als assistent van Ruud Brood toegevoegd aan de hoofdmacht. 

Vijf wedstrijden hoofdtrainer

Na het ontslag van Brood op oudjaarsdag was Weijs vijf wedstrijden hoofdtrainer waarin hij vijf punten uit vier competitieduels haalde en PSV uit het bekertoernooi knikkerde. Met de komst van Peter Hyballa verdween Weijs, die een aflopend contract had bij NAC, weer naar de achtergrond, kwam in conflict met de Bredase club en vertrok in stilte door de achterdeur.

Voor zijn periode bij NAC was Weijs actief in de opleidingen van Ajax en PSV. Hij zegt dat zijn voetbalvisie aansluit bij die van Willem II. Dat is hem in gesprekken de afgelopen weken wel gebleken. 

Willem Weijs als coach van NAC Breda. Hij maakt de overstap naar Willem II onder 21.
Volledig scherm
Willem Weijs als coach van NAC Breda. Hij maakt de overstap naar Willem II onder 21. © BD

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen