Volledig scherm

Vooral jeugd NAC toont zich in duel met Madese Boys: 0-5

MADE – NAC heeft de jaarlijkse oefenwedstrijd tegen Madese Boys afgesloten met een simpele 0-5- zege. Vorig jaar haalden de Bredanaars de tien nog (0-10).

Toch was trainer Marinus Dijkhuizen niet helemaal ontevreden. “Vooral de spelers van de A1 hebben me verrast”, zei de oefenmeester. Omdat NAC nog altijd wacht op een aantal versterkingen (spits, keeper en een vijftal spelers van Manchester City), liet Dijkhuizen ook zondagmiddag in Made weer zeven jeugdspelers ieder een helft meespelen.

Ook de twee op proef meetrainende backs Alexander Corryn (KV Mechelen) en Fabian Sporkslede (Ajax) kregen ieder 45 speelminuten. Maandag beslist NAC of een van hen (of beiden) kan blijven.

Nadat Bodi Brusselers vrijdagavond tegen Kogelvangers indruk maakte met drie treffers, was het zondag de beurt aan spits Richelor Sprangers om zich in de kijker te spelen. Hij kopte na rust op aangeven van Mounir El Allouchi fraai de 0-5 binnen.

El Allouchi was de enige speler die de volle negentig minuten mocht spelen. Danny Verbeek bleef opnieuw ziek thuis.

In de elf van de eerste helft hadden een half uur nodig om de score te openen. Nadat doelman Tim Netten twee keer een knal van El Allouchi stijlvol had gekeerd, moest hij in de 28 e minuut het hoofd buigen bij een uithaal van de van Helmond Sport teruggekeerde speler. Spits Hakim Borahsasar bouwde in de slotfase met een schuiver en kopbal de score uit tot 0-3.

In de openingsminuut van de tweede helft kopte Gianluca Nijholt op aangeven van Sprangers de 0-4 achter de nieuwe Madese doelman Werner Verhoeven. Madese Boys joeg vergeefs op een tegentreffer. Het was er wel een aantal keren dicht bij.

NAC-doelman Andries Noppert stopte een inzet van Arné van den Elshout. Scheidsrechter Roelof Luinge voorkwam halverwege de tweede helft dat de snelle oud-NAC- speler Bjorn de Bruijn alleen op Noppert kon afgaan. Hij floot voor een inleidende overtreding van NAC en vergat tot ontzetting van de thuisclub de voordeelregel toe te passen.

Bekijk het duel hieronder terug aan de hand van de tweets van sportverslaggever Ad Pertijs.

Tweets door @adpertijs

Volledig scherm
NAC speler Jeff Stans aan de bal, met achter hem Madese Boys speler Kas van Eekelen. © Foto Johan Wouters - Pix4Profs

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (34%)
  • Nee (37%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
592 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen