Volledig scherm
© Pro Shots

Voor aanvaller Dessers tellen vooral de punten

WAALWIJK – Hij maakte zijn vijfde van het seizoen, zag een doelpunt afgekeurd worden en liet zich vlak voor tijd wisselen vanwege een pijnlijke rug. Clubtopscorer Cyriel Dessers beleefde een bewogen avond in Waalwijk.

“We hebben het onszelf nog wel moeilijk gemaakt, terwijl wij de eerste helft vrij goed in handen hadden. Twee keer geven we een voorsprong weg, maar uiteindelijk is het einde dat telt. En dat is met de drie punten heel goed”, zei de Belg na de 2-4-overwinning van NAC bij RKC.
Dessers tekende vlak na rust met een intikker bij de eerste paal, na goed voorbereidend werk van Giovanni Korte, voor de 1-2. In de eerste helft schoot hij na een klein uur de bal ook al binnen, maar zag dat scheidsrechter Reinold Wiedemeijer een halve minuut later de treffer annuleerde vanwege duwen van de aanvaller. “Ik vond het wel verrassend, omdat we al klaarstonden voor de aftrap van RKC. Ik wilde positie voor het doel kiezen en mijn tegenstander liep in mijn baan. Misschien is er een duw en loop ik er tegenaan waarna hij valt. Spijtig, maar het belangrijkste is dat we op het einde gewonnen hebben. En of ik er nu een of twee maak, maakt niets uit. Als we de drie punten maar mee naar huis nemen. Dat hebben we gedaan.”