Volledig scherm
© Pro Shots

Vlatko Lazic van de eerste divisie naar de Europa League

GIURGIU – Vlatko Lazic heeft een nieuwe club gevonden. De 27-jarige speler die deze zomer zijn contract liet ontbinden bij NAC, maakt de overstap naar de Roemeense competitie waar hij gaat spelen voor landskampioen Astra Giurgiu. Hij heeft een contract voor twee jaar getekend, heeft Lazic bevestigd.
Daarmee gaat de multifunctionele speler van de eerste divisie in Nederland naar de Europa League. In de voorronde van de Champions League werd Astra Giurgiu uitgeschakeld door FC Kopenhagen. In de play-offs voor de Europa League speelden de Roemenen deze week op eigen veld met 1-1 gelijk tegen West Ham United. Volgende week is de return.

Van alle spelers die zijn vertrokken na het mislopen van de promotie vorig seizoen hebben alleen Donny Gorter en Oguzhan Kazanci nog geen nieuwe club gevonden.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.