Volledig scherm
Jan Paul van Hecke. © MAURICE VAN STEEN

Vier goals in twee wedstrijden voor Jong NAC: voorstopper Van Hecke kan ook scoren

Jan Paul van Hecke is op drift en blijkt meer te kunnen dan alleen verdedigen. In de mini-derby met Jong Willem II (2-0-zege) bleef hij maandag ijzig kalm en benutte hij twee strafschoppen, nadat hij vorige week tegen Jong RKC (1-3-zege) ook al twee keer scoorde.

Vier goals in twee wedstrijden met Jong NAC voor de 20-jarige Zeeuw, en allemaal uit een standaardsituatie. In Waalwijk nog trefzeker met een kopbal uit een hoekschop en een rake vrije trap bovendien, gisteren dus koelbloedig vanaf de stip. Ongetwijfeld zou hij zijn doelpunten inruilen voor speeltijd bij het eerste waar hij is blijven steken op dertien minuten tegen Helmond Sport medio augustus. Zelfs de langdurige blessure van Nacho Monsalve, het later inpassen van Colin Rösler, het afhaken van Javier Noblejas en tijdelijk passeren van Jethro Mashart effende voor de Zeeuw niet het pad richting een basisplaats.

Dankzij zijn goals tegen Jong Willem II kandideert Van Hecke zich wel als strafschopspecialist. Bij afwezigheid van de vaste twee nemers Ivan Ilic en Sydney van Hooijdonk voltrok Huseyin Dogan, met Van Hecke op de bank, vrijdag tegen MVV (2-0-zege) nog het vonnis vanaf elf meter.

Ervaren Van Anholt maakt minuten bij beloften

Noemenswaardig aan het duel van Jong NAC was het meespelen van Pele van Anholt. De 28-jarige klusjesman die werd ingehuurd om allerhande problemen op te lossen is links en rechts ingehaald door Arno Verschueren, Jethro Mashart en Jordan van der Gaag. En dus vindt hij zich maandag om één uur ‘s middags terug op het kunstgras van Boeimeer voor een wedstrijd met de beloften in gezelschap van onder andere Robin Schouten, Joshua Bohui en Boris Kudimbana.

De 4-2-nederlaag tegen Roda JC op 25 oktober, waarin hij geen grip had op Roland Alberg, bleek het einde van Pele van Anholt als rechtsback. Om het elftal uit de brand te helpen was hij, steeds eenmalig, linksback en verdedigende middenvelder. De afgelopen drie competitieduels kreeg hij als invaller 7, 13 en 21 minuten en het lijkt er niet op dat Van Anholt, wiens contract volgende zomer afloopt, op korte termijn op meer hoeft te rekenen.