NAC droop na het gelijke spel tegen Emmen teleurgesteld af.
Volledig scherm
NAC droop na het gelijke spel tegen Emmen teleurgesteld af. © VI Images

Vertrouwen grotendeels verdwenen: ‘NAC degradeert als hekkensluiter uit de eredivisie’

uitslag pollNAC leek op te leven na de entree van trainer Ruud Brood als vervanger van de vertrokken Mitchell van der Gaag. Het gelijkspel (1-1) tegen concurrent Emmen kwam echter hard aan. De hooggespannen verwachtingen kregen een flinke knauw.  

Ondanks het tegenvallende resultaat liep NAC één punt in op naaste rivalen Excelsior en De Graafschap. Hierdoor werd het gat verkleind tot vier punten. Met nog vier duels op de teller is een plaats in de nacompetitie nog altijd een mogelijkheid. 

Poll

Desondanks lijkt het overgrote deel van de achterban het vertrouwen in de ploeg inmiddels te hebben opgezegd. Op de vraag ‘Kan NAC ondanks de achterstand van vier punten het vege lijf nog redden?’ reageerden meer dan 6700 mensen. Ruim 5500 daarvan zien NAC afdalen naar de eerste divisie. 

Het gros van de deelnemers aan de poll ziet NAC als hekkensluiter degraderen. Die optie was de meest reële keuze in de ogen van 76 procent (5100) van de stemmers. Slechts zeven procent (442) ziet NAC afdalen ná play-offs. In totaal kozen 1181 mensen voor de optie, waarin NAC zich verzekert van lijfsbehoud via play-offs. Een percentage van 18 procent.

Poll

Kan NAC ondanks de achterstand van vier punten het vege lijf nog redden?

  • Nee, NAC degradeert als hekkensluiter (76%)
  • Nee, NAC bereikt play-offs, maar degradeert alsnog (7%)
  • Ja, NAC vecht zich naar lijfsbehoud via de play-offs (18%)
6723 stemmen

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen