Volledig scherm
© Pro Shots

Vertrokken Van Diermen: 'Had dit nooit meer verwacht'

BREDA – Kevin van Diermen (27) zegt het vertrek bij NAC te betreuren, maar ook dat het voor beide partijen de beste oplossing is. “Ik had dit nooit meer verwacht. Het is super snel gegaan. Vanmiddag om kwart over een heeft De Graafschap zich voor het eerst gemeld, twee uur later was ik in Zundert om mijn spullen op te halen en ik rijd net pas weg (18.00 uur) van het stadion”.

De transfervrije overstap naar De Graafschap komt voor Van Diermen op precies het juiste moment. “Na de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht kwam ik op de bank terecht. Dan weet je hoe laat het is. Als voetballer voel je dan dat je een rol op het tweede plan gaat vertolken. Zeker met de komst van N Toko. Dan is het beter om verder te kijken.”

Dat De Graafschap een rampseizoen doormaakt en terug te vinden is op de achttiende plaats van de ranglijst, is geen onoverkomelijk probleem voor Van Diermen. “Naast NAC is De Graafschap een van de weinige mooie clubs in de eerste divisie. Ik heb altijd al een zwak voor die club gehad. Juist omdat ze niet goed presteren, ligt daar een mooie uitdaging. Ik ben NAC dankbaar dat ze hun medewerking hebben verleend.”

Met het plotselinge vertrek van Van Diermen komt er een kleine beetje geld vrij in het spelersbudget van NAC. “Nogmaals, ik had het totaal niet meer verwacht en tot aan vanmiddag speelde er helemaal niks. Ik ging er vanuit dat ik het seizoen in Breda zou afmaken. Toch is dit voor beide partijen de beste oplossing.”

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (32%)
  • Nee (37%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (31%)
62 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen