Volledig scherm
Karol Mets. © BSR/SOCCRATES

Vertrekkende Mets traint met beloften NAC in afwachting van Zweedse transfer

Een opmerkelijk beeld woensdagmiddag in Zundert. Terwijl zijn ploeggenoten onder leiding van Mitchell van der Gaag in de stromende regen trainen, stapt Karol Mets in zijn leaseauto. De centrale verdediger zal naar verluidt spoedig vertrekken uit Breda.

Vanaf het moment dat hij op 1 maart bij de club kenbaar maakte dat hij in de belangstelling staat van een buitenlandse club en dientengevolge een transfer wil forceren, werd hij door Van der Gaag buiten de selectie gelaten voor de wedstrijden met Vitesse en PSV. Al die tijd trainde hij wel gewoon mee. Vrijdag werd hij vanwege een ongeïnteresseerde houding eerder naar binnen gestuurd. 

Woensdag ontbrak Mets op het trainingsveld. Een uur na aanvang van de middagsessie (13.00 uur) liep hij in zijn vrijetijdskleding richting de parkeerplaats en startte zijn auto. Hij zou volgens Zweedse media in de belangstelling staan van AIK Solna, de kampioen van 2018. In afwachting van het afronden van de transfer, traint de speler sinds deze week met de beloften van NAC mee. 

Een overgang naar Scandinavië zou voor de Estse international, opgeroepen voor het EK-kwalificatieduel met Noord-Ierland op 21 maart en de oefenpot met Gibraltar op 26 maart, een onverwachte promotie betekenen. In de zomer van 2017 nam NAC de verdediger voor naar schatting 100.000 euro over van het Noorse Viking FK en legde de linkspoot destijds voor drie jaar vast.