Volledig scherm
Arno Verschueren viert zijn tweede treffer. © BSR Agency

Verschueren ziet een ander NAC: ‘Er worden grapjes gemaakt, iedereen kan met elkaar lachen’

Tweede aanvoerder Arno Verschueren is op schot: twee wedstrijden, twee doelpunten. Op naar de tien goals dit seizoen.

,,In de zomer had ik tegen mijn vriendin gezegd dat ik een doelstelling had qua doelpunten”, zegt Arno Verschueren een kwartier na de 5-1-zege van NAC op Helmond Sport. ,,Het afgelopen seizoen had ik genoeg kansen, maar maakte ik ze niet af. Nu gaan ze er lekker in. Dubbele cijfers zou mooi zijn, zonder assists. Ik ben goed onderweg.”

De Belgische middenvelder praat op een manier die ontroert. Een zacht accent en kleine woorden. ,,Het was een heel leuke aanval”, zegt hij over zijn treffer, de 2-0 na voorbereidend werk van Mounir El Allouchi en Huseyin Dogan. “Het zijn twee technische spelers, in de korte ruimte kunnen ze wel iets. De bal kwam van opzij en ik trap ‘m met de binnenkant voet in de hoek. We beginnen goed en scoren na twee minuten, zo hoort het hier in Breda. Dan is het heel leuk met dit publiek.”

Geen rotte appel

Hij geniet van de wittebroodsweken, van de verbeterde sfeer in de spelersgroep. ,,Ik proef de echte wil en dat we het samen willen doen, dat voel ik al op de trainingen. Iedereen wil ervoor gaan en weet wat de doelstelling is. Dit geeft meteen een fijn gevoel. De supporters zien dat wij echt willen, leuk dat ze ons dan steunen. Hopelijk blijft dat zo. Iedereen ziet dat we voor elkaar willen werken, dat we een goed team hebben en dat we hiermee verder kunnen. Dat was vorig jaar minder, dat je zag gelijk op het veld. Iedereen kan het goed met elkaar vinden, er is geen rotte appel of iemand die zich boven de groep stelt. Dat is heel leuk, we doen ook dingen samen. Dat zie ik gelijk terug in de kleedkamer en op het veld. Er worden grapjes gemaakt en iedereen kan met elkaar lachen. Een groot verschil met vorig jaar.”