Volledig scherm
Verschueren © BSR Agency
3
EINDE
1
  • Arno Verschueren 57' 66'
  • Huseyin Dogan 72'
  • Joerie Church 86'

Verschueren neemt NAC bij de hand tegen Jong AZ

Willem Weijs heeft zijn eerste zege als eindverantwoordelijke van NAC binnen. De interim-trainer zag na rust loskomen tegen Jong AZ: 3-1. Aanvoerder Arno Verschueren nam de ploeg bij de hand en schoot twee keer raak.

Een schot of vijf op doel in de eerste helft, maar geen enkele keer hoefde Jong AZ-keeper Jasper Schendelaar alles te geven voor een redding. Het spel speelde zich dan wel vaak af op de helft van Jong AZ, maar tot echte daadkrachtige aanvallen kwam NAC niet voor rust. Het was een gezapige eerste helft, met een hoop gebrei voorin.

Bekijk hier de samenvatting van NAC - Jong AZ (premium)

De thuisploeg was in aanvallend opzichtig onmachtig en dat zagen de supporters op de B-Side. ‘We hebben een spitske op de bank, maar die staat er nog niet in’, zongen ze minutenlang. Want interim-trainer Willem Weijs koos opnieuw voor Huseyin Dogan in de punt, die voor rust onzichtbaar was. Verder had Weijs twee wijzigingen doorgevoerd, noodgedwongen. Javier Noblejas en Jordan van der Gaag ontbraken vanwege blessures. Links achterin stond Pele van Anholt, Robin Schouten was rechtsback. Op het middenveld keerde Ivan Ilic terug.

Meevaller

Het hoogtepunt vond plaats in de achttiende minuut. Jong AZ leek op voorsprong te komen door een schot van Félix Correia, maar dat doelpunt werd door scheidsrechter Christiaan Bax afgekeurd. Er lag namelijk een tweede bal op het veld. Niet dat die bal in de weg lag, maar voor Bax reden genoeg om het Jong AZ-feestje niet door te laten gaan. Kwam NAC even goed weg. 

‘We hebben Arno Verschueren, die schiet ze wel erin’

Het gezapige spel ging aanvankelijk verder na rust, maar al snel kreeg het publiek wat te juichen. In de 57ste minuut brak de beste man op het veld de ban. Verschueren kreeg de bal vlak voor het doel voor de voeten en haalde uit: 1-0. De B-Side maakte van het liedje van voor rust nu ‘We hebben Arno Verschueren en die schiet ze wel erin.’

Dat nummer kon een kleine tien minuten later herhaald worden toen de Belg zijn tweede maakte – een verwoestend schot in het dak van het doel – en voor de verlossing zorgde. Het werd ook nog 3-0 door een rake kopbal van Dogan. 

Waar de ballen er vorige week tegen Helmond Sport niet in wilden, lukte het nu wel. De nul houden lukte NAC niet, want vijf minuten voor tijd scoorde Joerie Church, 3-1. Het spitske waar de B-Side om vroeg – Sydney van Hooijdonk – stond er op dat moment al in, evenals Yassine Azzagari die na blessureleed zijn eerste minuten maakte van het seizoen. NAC staat na de zege vijfde. FC Volendam en De Graafschap wonnen ook.

Opstelling NAC: Olij; Schouten, Riera, Van Hecke, Van Anholt; Verschueren, Ivan Ilic (67. Azzagari); Luka Ilic (80. Bohui), El Allouchi (70. Van Hooijdonk), Boussaid; Dogan.

  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.