Volledig scherm
Bodi Brusselers

Verraste Bodi Brusselers toegevoegd aan selectie NAC

BREDA – Trainer Marinus Dijkhuizen heeft de 17-jarige jeugdspeler Bodi Brusselers overgeheveld naar de A-selectie. De zoon van Geert Brusselers, die eerder in de voorbereiding vanuit de A1 een tijdje meetrainde en speelde in het eerste elftal, wordt op amateurbasis toegevoegd aan de selectie.

“Bodi heeft het in de voorbereiding helemaal zelf ongedwongen”, zegt Dijkhuizen, die de speler ‘helemaal niet kende’. Volgens Dijkhuizen is Brusselers een aanvallende middenvelder met heel veel potentie. “Bodi voetbalt met een idee. Daar ben ik van gecharmeerd. Wie weet krijgt hij dit seizoen al zijn eerste speelminuten in een competitiewedstrijd.”

Brusselers zegt van zijn stoel te zijn gevallen toen technisch-directeur Hans Smolders en Dijkhuizen hem zaterdag vlak voor de oefenwedstrijd tegen Halsteren lieten weten dat hij was toegevoegd aan de selectie. “Als je me dit had vijf weken geleden had verteld, had ik je raar aangekeken. Dit is gewoon een droom die uitkomt.”

De reactie van vader Geert (oud-speler van NAC) was zoals die hoort te zijn: “Hij is trots”, aldus Bodi, die na afloop van de wedstrijd op de open dag direct aan de slag kon met het uitdelen van handtekeningen.