Volledig scherm
NAC-middenvelder Vinnie Vermeer © ProShots

Vermeer op huurbasis naar FC Oss

Een jaar na het ondertekenen van een driejarig contract, wordt Vinnie Vermeer door NAC verhuurd aan eerstedivisionist FC Oss. In Breda kwam de 22-jarige middenvelder niet voor in de plannen van trainer Stijn Vreven en zat hij de eerste twee competitiewedstrijden tegen Vitesse en PSV op de tribune. 


Vermeer volgt zo het voorbeeld van Grad Damen die ook weinig uitzicht had op speelminuten en dit seizoen op huurbasis uitkomt voor Helmond Sport. Het is tweede keer in twee jaar dat Vermeer vertrekt bij NAC waar hij nooit uit de anonimiteit heeft kunnen treden. 

Twee invalbeurten

Tijdens het seizoen 2014/2015 maakte Vermeer ook al deel uit van de selectie, maar kwam geen minuut in actie in het rampjaar dat NAC uit de eredivisie degradeerde. Hij pakte daarop zijn koffers en streek neer in Ecuador. Tot veler verbazing keerde Vermeer vorig jaar terug bij NAC en kreeg van technisch directeur Hans Smulders een driejarig contract voorgeschoteld, nadat hij een jaar daarvoor door de achterdeur was vertrokken uit Breda. Afgelopen seizoen kwam Vermeer tot twee invalbeurten en welgeteld 23 minuten: 18 minuten in het met 6-2 verloren duel bij FC Eindhoven en vijf minuten in de halve finale van de nacompetitie tegen FC Volendam (2-0-zege).