Volledig scherm
Ruud Brood © VI Images

Verliezend NAC-trainer Brood: ‘Hier word je gek van, dit is heel slecht’

,,De tweede helft hebben we drie tot vier honderd procent kansen gehad. Daarna geven een goal weg vanuit de eerste opbouwfase, dat is heel slecht.” Ruud Brood loopt na vijf weken tegen dezelfde problemen aan als zijn voorganger Mitchell van der Gaag.

Ook de nieuwe trainer kan geen ijzer met handen breken en zegt dat NAC nagelaten heeft om Fortuna Sittard op paaszondag pijn te doen. Brood na afloop voor de verschillende media: ,,In de eindfase kunnen we wel ineens voor de gelijkmaker gaan, dat wil ik meteen zien. Eerste helft was vrij mat van onze kant, we raakten de bal voorin snel kwijt. Na rust kregen we genoeg kansen en geven zelf knullig de 2-0 weg. Daar word je gek van. Dat merk ik ook in de kleedkamer aan de spelers. Als je dat soort kansen krijgt, moet je die benutten. Dit kunnen wij niet gebruiken.”

De frustratie over het 2-1-verlies in Sittard zit diep, ook bij de meegereisde achterban. Brood kan er wel begrip voor opbrengen. ,,Dat hoort erbij, voor hen is het ook vreselijk. Je moet ze bedanken dat ze hier zijn, omdat hun club is. Doodzonde dit, ook voor de supporters.”