Volledig scherm
Richelor Sprangers in shirt van NAC. © Pro Shots

Verhuurde Sprangers ziet Haïti historische monsterzege boeken

De in Tetering opgegroeide Richelor Sprangers werd afgelopen week opgeroepen voor de nationale ploeg van Haïti. Maandagnacht maakte de multifunctionele aanvaller, die door NAC is verhuurd, deel uit van een historische avond voor zijn land. Sint Maarten werd met 13-0 verslagen.

Het eerste duel om de Nations League van voetbalbond CONCACAF werd een grote walk-over. De dertienklapper was de grootste overwinning in de historie van het Haïtiaanse voetbal. Daarnaast was het voor de gasten uit Sint Maarten de grootste nederlaag ooit. Sprangers kreeg van de bondscoach geen speeltijd en verscheen zo niet op het scorebord.

Eerder speelde de aanvaller al met zijn land tegen het Argentinië van Messi. Sprangers komt momenteel uit in de eerste divisie voor Helmond Sport, waar NAC een samenwerkingsverband mee heeft. 

Volledig scherm
Eerder dit jaar kwam Sprangers (in duel met Messi) voor zijn land uit tegen Argentinië, in een uitverkocht La Bombonera. © REUTERS
  1. Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen
    column

    Zelfs bij de beste supporters van het land is de lach inmiddels van het gezicht verdwenen

    3-0! Elf maanden geleden wordt tegen Heerenveen nog een jaar eredivisievoetbal in Breda veilig gesteld. En hoe! Op een zonnige zondagmiddag redt NAC op indrukwekkende wijze zijn geel-zwarte huid. Het gevoel dat overheerst is een gevoel van ongekende trots en intense vreugde. De euforische Yellow Army viert dronken van geluk én met (toen nog) hectoliters Bavaria uitbundig feest. Veilig! Zelfs de Grote Kerk lijkt deze zondag een big smile op haar gezicht te hebben.