Volledig scherm
Roger Riera. © BSR Agency
2
EINDE
2
  • Joey Sleegers 50'
  • Samy Bourard 69'
  • Sydney van Hooijdonk 57'
  • Roger Riera 85'

Verdediger Riera helpt NAC aan moeizaam gelijkspel in Eindhoven

Periodekampioen NAC is in Eindhoven vrijdagavond aan een tweede nederlaag ontsnapt. Het was verdediger Roger Riera die er in de slotminuten 2-2 van maakte.

Het was een voorspelbare eerste helft, voor NAC begrippen. Voor de achtste keer scoorden de Bredanaars niet voor rust. Dat lukte de ploeg alleen tegen FC Dordrecht en Helmond Sport. Het volle uitvak zag weinig om warm van te worden. Alleen toen Othmane Boussaid tien minuten voor rust vier man voorbij dribbelde rolden de ‘ooh’s’ van de tribune. Het leidde uiteindelijk tot de eerste kans van de bezoekers. De bal kwam voor de voeten van Sydney van Hooijdonk. De topscorer schoot net over.

Bekijk hier de samenvatting van FC Eindhoven - NAC (premium) 

Jacht geopend

Maar dan weet de Bredase supporter dat het venijn bij NAC vaak in de staart zit. Met Finn Stokkers voor Mounir El Allouchi ging NAC na rust op zoek naar de openingstreffer. Dat de jacht geopend was, bleek al vroeg. In de 48ste minuut ging een voorzet van Luka Ilic maar net aan Van Hooijdonk voorbij. Een minuut later was Van Hooijdonk het eindstation van een aanval door het centrum. Zijn poging ging net naast.

Dan kom je lekker uit de kleedkamer, maar is het plots raak aan de andere kant. Joey Sleegers strafte balverlies van NAC genadeloos af. Hij schoot fraai binnen, in de kruising. En een minuut later had het zo maar 2-0 kunnen zijn, toen Marcelo Lopes voor Nick Olij opdook. De spits schoot net over.

NAC was daardoor snel bij de les. In de 56ste minuut ging de bal op de stip na een overtreding op Ivan Ilic. Natuurlijk nam Van Hooijdonk plaats achter de bal. In de oefenwedstrijd tegen Club Brugge in de interlandperiode liet hij al zien vanaf elf meter koelbloedig te zijn, in Eindhoven schoot hij eveneens onberispelijk raak: 1-1. Die treffer hielp NAC terug in de wedstrijd.

Het werd een heerlijke tweede helft. Zo hield Olij NAC net na de gelijkmaker op de been met een fabuleuze redding. Even later moest hij capituleren toen Samy Bourard vanaf buiten het zestienmetergebied uithaalde: 2-1. Ruud Brood had op dat moment net doelpuntenmaker Van Hooijdonk naar de kant gehaald en Huseyin Dogan zijn rentree gegund. Met zijn laatste wissel, Andrija Filipovic voor Boussaid, wilde hij een nederlaag voorkomen.

En ja hoor, weer die laatste minuten. Deze keer was het verdediger Roger Riera die een voorzet van Dogan binnen tikte. Even leek er nog meer in het vat te zitten, maar de vrije trap van Noblejas belandde in het slot op de kruising.

NAC: Olij; Van Anholt, Riera, Noblejas, Mashart; Luka Ilic, Verschueren, Ivan Ilic, El Allouchi (46. Stokkers); Boussaid (71. Filipovic) en Van Hooijdonk (68. Dogan).