Volledig scherm
© Pro Shots

Verbeek laat Australisch avontuur schieten en blijft bij NAC

OUDENBOSCH – Danny Verbeek heeft de knoop doorgehakt en kiest ervoor om bij NAC te blijven. Het avontuur in Australië laat hij aan zich voorbijgaan.

Ondanks dat trainer Graham Arnold en technisch directeur Han Berger van Sydney FC Danny Verbeek graag willen hebben, blijft de aanvaller in Breda. Het financiële plaatje kwam niet helemaal rond omdat ze in Australië een salarisplafond hanteren en daar zat Sydney FC al bijna. Hierdoor besloot Verbeek (25) ondanks een tweejarige aanbieding het komend seizoen toch voor NAC uit te komen.

Samen met Thomas Agyepong, Giovanni Korte en een nog onbekende speler van Manchester City (NAC hoopt op Brandon Barker of Bersant Celina) zal Verbeek de concurrentie aangaan voor twee posities op de flanken in het 4-3-3-systeem. „Ik heb goede gesprekken gevoerd met de trainer (Marinus Dijkhuizen, red.) waar ik een positief gevoel aan over heb gehouden. Ik vind het jammer dat Australië niet is doorgegaan, maar de focus ligt nu voor honderd procent op NAC”, zegt Verbeek die eerdere interesse uit Turkije afwimpelde. „Als één van de weinige ben ik overgebleven van vorig seizoen. Ik wil er alles aan doen om met deze club te promoveren naar de eredivisie. Het niveau waar NAC thuis hoort.” Verbeek heeft een contract tot medio 2018 bij de Bredase eerstedivisionist.

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (38%)
  • Nee (34%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (28%)
465 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen