Volledig scherm
© Pro Shots

Verbeek denkt straf KNVB niet te kunnen ontlopen

BREDA - Twee dagen vrij krijgen de (basis)spelers van NAC-trainer Stijn Vreven na de flagrante nederlaag (2-3) tegen RKC vrijdag. De hoofden leegmaken, het lichaam laten afkoelen en de batterij opladen na drie wedstrijden in acht dagen. Voor Danny Verbeek komt het als geroepen. “Het was even lekker om thuis te zijn.”

erbeek hoopt op een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden na zijn rode kaart vrijdag. De eerste uit zijn carrière. Valt de straf hoger uit, gaat de aanvaller in beroep.

Donderdag bij het traditionele perspraatje zegt Vreven dat Verbeek een van zijn meest geroutineerde spelers is. Van hem verwacht hij iets extra’s. Een dag later vergaloppeert de aanvaller zich. Niet eens opzettelijk. Hij is eerder onvoorzichtig. Als een bestuurder die met ijzel op de weg zonder winterbanden onder zijn auto net iets te hard rijdt. Bij het remmen vervolgens een stukje doorglijdt en de achterkant van de voorligger ramt.

Verbeek was tegen RKC de bestuurder die de linksback torpedeert en na twee minuten met rood van het veld gestuurd wordt. “In het veld dacht ik: ‘Hoezo gaat hij geel geven?’ Dat snapte ik niet.” Hij is scheidsrechter Christiaan Bax. “Mijn tegenstander (Mark Engberink) stond gelijk op en wilde doorgaan. Toen kreeg ik ineens de rode kaart. Ik schrok me kapot. Wat is dit nu weer?”

Lomp
Zijn trainer betitelde het optreden van Bax als ongelukkig. Hij miste het niveau om het gevecht tussen NAC en RKC te leiden. “Toch vond ik het niet slim van Danny”, zegt Vreven.

“Hij geeft de scheidsrechter de mogelijkheid om hem weg te sturen. Hij is een van mijn meest ervaren spelers, van hem verwacht ik dat niet. Het was dom wat hij deed. Zeker rond de middellijn.”

De hoofdpersoon kan zich vinden in die woorden. “Ik heb de beelden teruggekeken en ik moet zeggen: het was wel terecht ja. Ik strek mijn been om de bal te blokken. Op het moment dat ik hem raak, trek ik mijn been weer in. Dat ziet er lomp uit. Toch ben ik ervan overtuigd dat als de scheids iets langer wacht, hij had gezien dat het mee viel. Het worden sowieso twee wedstrijden schorsing. Dan denk ik niet dat ik in beroep zal gaan. Het is een beetje mijn verhaal bij NAC. Elke keer is er iets. Ben ik eindelijk weer fit en ga ik spelen, gaat tegen FC Oss mijn schouder uit de kom. De afgelopen week krijg ik onder de nieuwe trainer mijn eerste basisplaatsen, word ik met rood weggestuurd.”

Met als gevolg dat Verbeek vrijwel zeker Jong PSV (20 februari) en FC Volendam (25 februari) mist. Na carnaval, zo begin maart, kan de Bosschenaar zijn rentree maken en zal hij, andermaal, achter in de rij moeten aansluiten.