Jordan van der Gaag
Volledig scherm
Jordan van der Gaag © BSR Agency
2
EINDE
4
  • Danilo Pereira 19'
  • Brian Brobbey 30'
  • Finn Stokkers 40'
  • Mounir El Allouchi 63' 90'+2'
  • Jordan van der Gaag 71'

Veerkrachtig NAC klopt Jong Ajax in spektakelstuk

Op bezoek bij Jong Ajax heeft NAC veerkracht getoond. De Bredanaars knokten zich terug na een 2-0-achterstand. De ploeg van Peter Hyballa won het spektakelstuk met 2-4.

Na het bereiken van de halve finale van het bekertoernooi leefde NAC een kleine week op een roze wolk. Heel het land had het over de bekerstunt tegen AZ. Op een regenachtig sportpark De Toekomst kreeg dat sprookje een passend vervolg. De ploeg van Peter Hyballa moest wel diep gaan tegen de Amsterdamse talenten, geleid door Mitchell van der Gaag.

Diens zoon, Jordan, had een basisplaats bij NAC. Dat gold ook voor Yassine Azzagari. Nacho Monsalve stond weer centraal in de defensie en Roger Riera was de linksback omdat Pele van Anholt ontbrak en Javier Noblejas nog niet fit genoeg was om te starten. Het begin zag er goed uit voor NAC. Met een schot op de paal was Mounir El Allouchi al na een kwartier dichtbij de openingstreffer.

Maar daarna nam Jong Ajax over en liet het zien over de beste talentenfabriek van het land te beschikken. Naci Ünüvar was op links een constante plaag voor zijn tegenstander. Niet vreemd dat hij een belangrijke rol had bij de openingsgoal. Zijn voorzet werd bij de tweede paal binnengekopt door Danilo Pereira. Een ander groot talent, de beresterke Brian Brobbey maakte er na een halfuur 2-0 van. Hij gleed een voorzet van Jurgen Ekkelenkamp binnen. Eerder had de spits al voor open doel over geschoten. NAC was het helemaal kwijt.

Vijf minuten voor rust, toen de Bredanaars weer wat grip kregen, werd het 2-1. Het doelpunt werd mede mogelijk gemaakt door Arno Verschueren. De Belg lanceerde zichzelf langs zijn tegenstander, soleerde over de achterlijn en bood Finn Stokkers een niet te missen kans. Na rust werd de jacht op de gelijkmaker geopend.

Die kwam er na een uurtje spelen. Weer was een diepgaande Verschueren belangrijk. Zijn voorzet werd nog verdedigd, maar met halve omhaal schoot El Allouchi uit een moeilijke hoek raak. Een doelpunt om je vingers bij af te likken. Het was het startpunt van een Bredase bestorming van het vijandelijke doel. 

Jordan van der Gaag maakte er twintig minuten voor tijd verdiend 2-3 van. Een voorzet vanaf links werd gemist door doelman Kotarski en door Van der Gaag in het lege doel geschoten. In het slot werd het ook nog 2-4 door een schitterende goal van El Allouchi. Hij kreeg de bal in de voeten gespeeld door de doelman, die ver uit zijn doel was. Van grote afstand schoot de middenvelder raak. Dankzij de zege is NAC terug op de zesde plek op tien punten van nummer twee De Graafschap.

Opstelling NAC: Olij; Schouten, Van Hecke, Monsalve (78. Rösler), Riera; Azzagari, Haye (85. Van Hooijdonk), El Allouchi; Verschueren, Stokkers, Van der Gaag (89. Noblejas).

  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-speler Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-spe­ler Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.