Van Hooijdonk ziet droom in Rat Verlegh Stadion uitkomen: ‘Vroeg me altijd af hoe dit zou zijn’

videoSydney van Hooijdonk is deze week de grote man van NAC. De spits zag een droom uitkomen, door in een tijdsbestek van vijf dagen zichzelf twee keer tot matchwinner te kronen. ,,Ik vroeg me altijd af hoe dit zou zijn.”

In de apotheose van de topper tegen Excelsior was het het hardwerkende talent dat de bal met zijn laatste krachten tegen de touwen drukte. Het zorgde voor een eruptie van vreugde in het Rat Verlegh Stadion. ,,Mijn spieren zaten helemaal vol, maar ik kon mijn poot nog net tegen de bal zetten. Dan komt er een ontlading vrij die niet te beschrijven is. Elke jongen droomt hiervan. Van zo'n week, van zo'n avond.”

Na de succesvolle invalbeurt tegen Jong AZ beloonde trainer Ruud Brood zijn pupil met een plaatsje in de eerste elf. Een kans waarop Van Hooijdonk lang op had gewacht. ,,De basisplaats nam de nodige spanning mee. Het is niet zomaar iets hè. Maar ik voelde dat ik klaar was en ik wist dat ik het kon.” 

Tank leeg

De strijdende Van Hooijdonk dacht zelf de tank na ruim een uur leeg te hebben. Toch liet Brood hem staan. In de hoop op dat ene succesvolle moment. ,,Na een minuut of 65 dacht ik dat ik op was. Maar de trainer hield vertrouwen en uiteindelijk kreeg ik toch die kans nog.”

Waar maandag de doelpuntenrekening geopend werd, was de euforie vrijdagavond nog groter. Scoren in het Rat Verlegh Stadion is voor het kind van de club een droom die uitkomt. ,,Altijd heb ik gedacht: ‘Hoe zou dat zijn?’ Dat ik die man ben die die belangrijke goal maakt. ‘Hoe vet zou dat zijn?’ Dat dat nu werkelijkheid is, is moeilijk te beseffen.”

Koning van Breda

Bij het verlaten van het veld werd Van Hooijdonk begeleid door zeventienduizend supporters die zijn naam scandeerden. De matchwinner werd vrijdagavond voor eventjes gekroond tot de koning van Breda. ,,Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het is geweldig hoe de fans me steunden. Ik kreeg er zo'n grote adrenalinekick van, wat een week!”

Sydney van Hooijdonk na zijn winnende goal.
Volledig scherm
Sydney van Hooijdonk na zijn winnende goal. © Marcel van Dorst

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen