Volledig scherm
Sydney van Hooijdonk © BSR Agency

Van Hooijdonk schiet NAC voorbij Club Brugge in oefenduel, rentree Dogan

NAC heeft Club Brugge, de koploper in de Belgische Pro League, donderdagmiddag in een besloten oefenduel met 1-0 verslagen. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Sydney van Hooijdonk.

De 19-jarige aanvaller scoorde halverwege de tweede helft vanaf de strafschopstip. Twintig minuten voor tijd werd hij vervangen door Huseyin Dogan, die daarmee na wekenlang blessureleed zijn rentree maakte. 

Bij Club Brugge ontbraken de nodige spelers vanwege interlandverplichtingen. Ook bij NAC zijn vier spelers op pad met hun land, waardoor ze er tegen de Belgische ploeg niet bij waren. De broers Ilic met Jong Servië, Othmane Boussaid met Jong België en Colin Rösler met Noorwegen onder 20. 

Club Brugge - NAC 0-1 (0-0). 68. Van Hooijdonk 0-1 (pen.).
Opstelling NAC: Olij; Mashart, Noblejas, Riera, Van Anholt; Filipovic, Verschueren, Van der Gaag, El Allouchi; Stokkers (89. Schouten), Van Hooijdonk (70. Dogan).
Opstelling Club Brugge: Horvath, Kossounou, Cools, Mata, Schrijvers, Vlietinck (79. Van den Keybus), Rits (46. Vormer), Sagna (79. De Cuyper), Vossen, Diagne, Okereke.