Sydney van Hooijdonk.
Volledig scherm
Sydney van Hooijdonk. © BSR Agency

Van Hooijdonk: ‘Iedereen heeft het er moeilijk mee’

Twee Bredase jongens die de pijn van de aanstaande degradatie voelen, zijn Grad Damen en Sydney van Hooijdonk. De eerste had zijn eerste basisplaats van dit seizoen, de tweede zijn langste invalbeurt.

,,Ik verwachtte veel van mijn eerste jaar als profvoetballer. Ik had er zin in”, zegt Van Hooijdonk, de spits die in de rust inviel voor Mitchell te Vrede. ,,Het is sowieso lastig invallen als je 0-2 achter staat en op alle fronten overklast wordt. Uiteindelijk zal ik ervan leren. Toegezongen, uitgejouwd: het is niet niks allemaal. Maar ik vind dat ze gelijk hebben, ik snap ze helemaal. Het is een jaar om snel te vergeten. Het gevoel dat nu overheerst is: wat moeten we nu nog? In de wedstrijden dat het moest, hebben we het niet laten zien. Het is een repeterend verhaal. Ik wil niet zeggen dat we naar het einde snakken. Wel heeft iedereen het er moeilijk mee.”

Excelsior

Damen spreekt over een avond waarop NAC niks had in te brengen. ,,Voor mij is het fijn om er bovenop te zijn en weer te spelen, maar de realiteit is dat we onderaan staan.” Over het spandoek op Vak G zegt Damen: ,,Het is niet leuk om te zien, toch denk ik niet dat het verlammend werkt. Maar het is natuurlijk wel te begrijpen.”

Als Excelsior vanavond aan het duel bij ADO Den Haag begint, zit Van Hooijdonk voor de buis. ,,Niet alleen omdat het onze concurrent is, maar ook omdat ik graag voetbal kijk. Het resultaat ervan zal het allemaal nog pijnlijker maken.”

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen