Volledig scherm
© Pro Shots

Van Diermen onder de indruk: 'NAC zit erg diep bij de mensen'

BREDA - NAC gaat als nummer acht van de eerste divisie de winterstop in. De Bredase fans hadden er meer van verwacht. De 27-jarige verdediger Kevin van Diermen ook.


Geen oproer dit keer. De 3-1 zege op FC Emmen onderdrukt de hevigste emoties van de zwaar teleurgestelde achterban. Geen woedende menigte voor het hoofdgebouw waarvoor gevreesd werd na een nieuwe nederlaag. Gelukkig maar, zegt Van Diermen. De verdediger die voor het eerst in twee maanden een basisplaats had bij NAC. De boze supporters die vorige week na de 6-2 nederlaag bij FC Eindhoven de spelersbus opwachtten bij het stadion in Breda, hebben grote indruk gemaakt op de centrale verdediger.
„Vanaf het eerste moment zag ik de agressie in de ogen bij de fans. Op dat soort momenten krijg je pas een idee hoe groot deze club eigenlijk is en hoe diep NAC zit. De mensen beleven het heel intens. Ze willen passie en strijd zien. Dat is voor hen het belangrijkste. Als zij het gevoel hebben dat je ze voor lul zet, laten ze dat weten. Ja, het heeft zeker indruk gemaakt.”

Dat NAC als nummer acht de winterstop ingaat, valt Van Diermen zwaar tegen. De verdediger had er, zoals iedereen, meer van verwacht. „Maar over mogelijke versterkingen heb ik niet echt nagedacht. Ik weet ook niet hoe de clubleiding erover denkt. Ik ben wel van mening dat als je betere spelers kan krijgen, dat altijd moet doen. Dat lijkt me logisch.”

Achteraan in de rij
Hij is allang blij dat hij voor het eerst sinds 21 oktober vanaf het begin mocht opdraven. Een hamstringblessure, eind oktober opgelopen in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, hield hem weken aan de kant. Eenmaal hersteld kon hij achteraan in de rij aansluiten. Voor Van Diermen was even geen plaats. Toch iemand die voor het seizoen gezien werd als een van de steunpilaren van het totaal verbouwde NAC.
„Ik ben heel erg positief ingesteld. Het zit niet in mij om te gaan klagen of negatief te doen als ik niet speel. Heb ik nooit gedaan in mijn carrière. Daarbij, ik heb een goede band met de trainer. Ook als persoon. Dijkhuizen ken ik nog vanuit onze gezamenlijke tijd bij Excelsior. Daar heb ik onder hem ook wel eens reserve gestaan. Dan is het zaak om te wachten op de kans. Die krijgt een voetballer, vroeg of laat, altijd namelijk. Daarom heb ik nooit getwijfeld. Ik had juist zoiets van: ‘Mijn kans komt nog.’ Misschien niet de eerste seizoenshelft, maar zeker wel na de winterstop.”

Doorgebroken dijk
De terugkeer in de basis van Van Diermen werd bespoedigd door het ‘debacle van Eindhoven’. De verdediging was als een doorgebroken dijk. Om het gat te dichten boetseerde Dijkhuizen vrijdag een verdediging met vier centrale verdedigers. Voor de backs Fabian Sporkslede en Ashley Smith- Brown was geen plaats meer, mandekker Arno Verschueren werd verbannen naar de zijkant. Gino Demon was linksback en Shane O’Neill en Van Diermen vormden voor het centrale hart achterin „Na vorige week dacht ik dat ik weer zou gaan spelen. Zo gaat dat nu eenmaal. Voor Arno was het wennen als rechtsback, terwijl Gino vaker als linksback had gespeeld. Het ging prima wat mij betreft.”
Van Diermen is niet van plan om zijn plek dit seizoen nog af te geven. „Dat is niet de bedoeling nee.”

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (40%)
  • Nee (31%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
311 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen