Volledig scherm
© Pro Shots

Van Diermen en Brusselers enkele weken aan de kant

BREDA - NAC zal het vrijdag tegen FC Oss moeten doen zonder Kevin van Diermen (27). De centrale verdediger mist mogelijk ook de topper tegen Jong Ajax (4 november) nadat hij vrijdag in de eerste helft van het duel met Fortuna Sittard (3-1-zege) een hamstringblessure opliep. Daarnaast staat Bodi Brusselers een tijdje aan de kant vanwege een pijnlijke enkel.

De talentvolle aanvaller uit de eigen jeugdopleiding verzwikte zaterdag zijn enkel tijdens een wedstrijd met de A1 van NAC. De onfortuinlijke Brusselers was juist net hersteld van een andere blessure en kan nu opnieuw in de ziekenboeg plaatsnemen.

Wat Van Diermen betreft zal een echo vandaag moet uitwijzen of hij een verrekking of een scheurtje in de hamstring heeft. In het eerste geval zou Van Diermen waarschijnlijk slechts twee wedstrijden missen aangezien het weekend van 12/13 november interlandvoetbal op het programma staat. NAC hervat daarna op 18 november de competitie met een thuiswedstrijd tegen titelkandidaat VVV. Het is niet de eerste keer dat Van Diermen, begin dit kalenderjaar overgekomen van Excelsior, noodgedwongen aan de kant staat. Een achillespeesblessure zette voor hem een streep door de play-offs om promotie naar de eredivisie waarna hij de hele zomer nodig had om te herstellen.

Arno Verschueren zal Van Diermen zo goed als zeker vervangen tijdens diens absentie. De 19-jarige Belg is sinds Telstar-uit zijn basisplaats kwijtgeraakt aan de Amerikaan Shane O’Neill, omdat hij in verdedigend opzicht de nodige steekjes liet vallen. Vrijdag liet hij zich bij het doelpunt van Fortuna Sittard nog te makkelijk aftroeven. Sneller dan verwacht krijgt Verschueren kans op eerherstel. De defensie van NAC komt na het wegvallen van Van Diermen met Fabian Sporkslede (23), Arno Verschueren (19), Shane O’Neill (23) en Ahsley Smith-Brown (20) uit op een gemiddelde leeftijd van 21,2 jaar.

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (34%)
  • Nee (37%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
592 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen