Volledig scherm
Wouter van der Steen. © Toin Damen/Pro Shots

Van der Steen: 'Heerenveen is een nieuw avontuur'

HELMOND. Wouter van der Steen heeft dinsdag een tweejarig contract getekend bij sc Heerenveen. De 26-jarige doelman maakt transfervrij de overstap naar Friesland.


Van der Steen moet de concurrentie aangaan met Erwin Mulder, die vorig seizoen onder de lat stond bij sc Heerenveen. In Friesland werd hij gepresenteerd als de vervanger van het aan VVV-Venlo verhuurde talent Maarten de Fockert (21). „Ik heb niet de illusie dat ik Mulder zomaar even uit de basis speel”, zei Van der Steen. „Ik wil me hier ontwikkelen, om uiteindelijk ook mijn wedstrijden te keepen. Dit is voor mij een nieuw avontuur.”

Het contact met Heerenveen ontstond onlangs. "Ik zat eigenlijk in een luxe positie. NAC was ook een optie, daar heb ik prima gesprekken mee gevoerd. Maar ik heb uiteindelijk gekozen voor Heerenveen. Het verhaal is goed. En ik wilde na al die jaren eerste divisie wat anders. Ik bedoel dat niet negatief, maar ik ben nu wel in alle stadions geweest. Ik heb er erg veel zin in om me op een hoger niveau te gaan meten."