Volledig scherm
Mitchell van der Gaag. © ANP Pro Shots

Van der Gaag ziet vertrouwen bij NAC: ‘We hielden controle over de wedstrijd’

Voor NAC-trainer Mitchell van der Gaag was het duel met PEC Zwolle geen typische 0-0 wedstrijd. ,,Ik zag een open duel, waarin ik bij ons vooral voor rust het vorige week opgedane vertrouwen terugzag.” 

In de eerste helft leidde het tot een aantal kansen en veel balbezit. ,,De tweede helft liet iets anders zien, maar we hielden wel controle over de wedstrijd, met een prima kans voor Giovanni Korte op het einde.” Van der Gaag liet na afloop vooral blijken tevreden te zijn met wat zijn elftal in Zwolle op de mat had gelegd. ,,Ik zag een prima NAC en een echt team. Als we dit volgende week thuis tegen Heerenveen nog een keer kunnen brengen, gaan we met een goed gevoel de winterstop in.”

De trainer moest kort voor het begin van de wedstrijd zijn elftal nog wijzigen omdat Gianluca Nijholt nog niet hersteld bleek van het tikkie dat hij vrijdag tijdens de training had opgelopen. Mounir El Allouchi was zijn vervanger. ,,Mounir is als aanvaller een ander type speler dan ‘organisator’ Gianluca, maar daardoor heb ik het plan van aanpak niet echt hoeven aan te passen. Mounir had me al aangegeven graag weer op het middenveld te willen spelen. De spelers die er nu stonden vulden elkaar ook goed aan. En gezien het feit dat Mounir pas laat hoorde dat hij moest spelen, heeft hij het prima gedaan vanavond.”

Videoreactie Mikhail Rosheuvel