Van der Gaag vindt niveau NAC tegen Emmen ‘ontluisterend’

VIDEOHet slechte optreden van NAC bij FC Emmen (2-0 verlies) gaat trainer Mitchell van der Gaag niet in de koude kleren zitten. ,,Ik sta hier met een heel slecht gevoel. In de kleedkamer heb ik het woord ‘ontluisterend’ gebruikt. Dat geeft denk ik wel weer hoe we in de tweede helft hebben gevoetbald.”

Van der Gaag zag zijn ploeg in de eerste helft nog redelijk meekomen, maar toen Emmen in de tweede helft druk ging zetten, wisten de Bredanaars niet waar ze het zoeken moesten. ,,Het is niet goed te praten wat wij met zijn allen hebben laten zien in de tweede helft", is de trainer duidelijk. ,,Je kunt niet worden afgetroefd op duelkracht en agressiviteit in dit soort wedstrijden.”

De coach blikte nog even terug op de redelijke weken die de Bredanaars achter de rug hebben. ,,We hadden weer een beetje krediet opgebouwd, wat kleur op de wangen en vertrouwen", aldus Van der Gaag. ,, Maar je ziet hoe broos het is. We zijn direct weer terug waar we een paar weken geleden waren. We hadden gehoopt dat we verder waren.”

Volledig scherm
© ANP Pro Shots
  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.