Volledig scherm
Mikhail Rosheuvel. © Soccrates/BSR Agency

Van der Gaag over disciplinaire schorsing Rosheuvel: ‘Komt erop neer dat hij alleen met zichzelf bezig is’

,,De missie is handhaving. Om in eerste instantie boven De Graafschap uit te komen; het teambelang is het allerbelangrijkste”, vindt NAC-trainer Mitchell van der Gaag. ,,Als je dat niet kan opbrengen, dan houdt het een keer op.”

Vrijdagmiddag legde Mitchell van der Gaag in alle rust gedegen en onderbouwd uit waarom hij Mikhail Rosheuvel uit de selectie heeft gezet. De disciplinaire straf is een opeenstapeling van meerdere dingen. ,,Na de wedstrijd tegen De Graafschap hebben we de teamafspraken nog een keer extra aangehaald. Ik heb toen ook gezegd dat ik mij in de steek gelaten voelde. Dat heb ik daarna uitgelegd. Zeker in de situatie waarin wij nu zitten, verwacht ik daar een aantal dingen bij. Iedereen heeft daarmee ingestemd, dan moet dat worden nagekomen. Als er dan dingen gebeuren op het veld en daarbuiten, moet ik ingrijpen. ”

Ego

De man die een aantal weken terug verweten werd niet in te grijpen en falende en ongeïnteresseerde spelers de hand boven het hoofd te houden, dekt diezelfde spelers niet langer meer toe. ,,Het is een opeenstapeling van. Voor een trainer is dit de makkelijkste oplossing, hoewel ik dit niet één, twee, drie doe. We hebben iedereen nodig, als iemand daar een andere mening over heeft...”

,,Het is niet voor mijn ego dat ik mijn tanden laat zien. Zo moet je het niet opvatten. Het heeft puur te maken met waar we mee bezig zijn. Het is zoals het is. Het komt erin grote lijnen op neer dat Mika alleen met zichzelf bezig is. Het gaat om verantwoordelijkheid nemen in de moeilijke situatie waarin wij nu zitten. Daar hoort bepaald gedrag en een bepaalde verantwoordelijkheid bij. Dat heeft met het hele team te maken. Als iemand daar een andere mening over heeft, hebben wij een probleem. Hij reageerde teleurgesteld en boos, maar voornamelijk ook op zichzelf. Het wil niet zeggen dat de deur helemaal dicht is, maandag gaan we bij elkaar zitten.”

  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.