Mitchell van der Gaag stopt bij NAC.
Volledig scherm
Mitchell van der Gaag stopt bij NAC. © BSR Agency

Van der Gaag neemt ontslag als trainer van NAC

Mitchell van der Gaag heeft besloten om per direct afscheid te nemen van NAC en heeft maandagmiddag zijn ontslag aangeboden bij de clubleiding. Hij kan het na een teleurstellend verlopen seizoen niet langer opbrengen om trainer van de Bredase club te zijn.

Maandagochtend was Van der Gaag nog wel gewoon op het trainingscomplex in Zundert te vinden en onderwierp hij de basiself van afgelopen zaterdag binnen aan een lichte sessie. De reservespelers werkten onder leiding van de drie assistenten buiten op het veld een volledig programma af. Nadien zijn de spelers naar huis vertrokken in de veronderstelling dat hun trainer zou aanblijven.

De 47-jarige Van der Gaag houdt de eer echter aan zichzelf na de 0-4-nederlaag tegen FC Utrecht twee dagen geleden. De zoveelste teleurstelling in een markant seizoen waarin alles fout gaat. Met 17 punten uit 26 wedstrijden staat NAC stijf onderaan in de eredivisie met een achterstand van acht punten op nummer zeventien FC Emmen. In de KNVB-beker werd het elftal in de eerste ronde door eerstedivisionist RKC uit het toernooi geknikkerd. Van der Gaag gebruikte in de competitie 32 spelers maar slaagde er nooit in om een homogeen geheel te creëren van een elftal dat gekenmerkt door lusteloosheid die het uitstraalt.

Na een succesvol seizoen (2015/2016) met FC Eindhoven (vierde in de eerste divisie) en twee uitstekende jaren (2016-2018) bij Excelsior (elfde en twaalfde in de eredivisie), klopte NAC op de deur. Hans Smulders haalde hem naar Breda als opvolger van de mateloos populaire Stijn Vreven die niet langer het vertrouwen genoot van de technisch directeur die eind september op non-actief werd gezet. Van der Gaag verbond zich in de zomer van 2018 voor twee jaar aan NAC. Aan dat dienstverband komt nu een vroegtijdig einde. Club en trainer hebben een compromis gevonden om het tot medio 2020 doorlopende contract te ontbinden.

Poll

Wie moet het seizoen afmaken als hoofdtrainer van NAC?

  • Eric Hellemons (5%)
  • Rob Penders (13%)
  • Ruud Brood (47%)
  • Robert Maaskant (14%)
  • iemand anders... (21%)
5893 stemmen