Volledig scherm
Jesse van Bezooijen © Pro Shots

Van Bezooijen drukt neus aan het venster en wil bij NAC blijven

HELMOND - Het liefst had hij dinsdag de volle negentig minuten gespeeld. „Op het einde kreeg ik kramp, daarom ben ik gewisseld”, zegt Jesse van Bezooijen. „Maar ik ben niet vermoeid en ook niet bang meer in de duels.”


De Bavelaarl, in het bezit van een aflopend contract, kreeg na drie duels met het tweede (eenmaal een helft en twee keer een uur) de kans bij het eerste. In een ingelaste oefenpot tussen de reserves van Helmond Sport en NAC.

Dat de Bredanaars de wedstrijd met 1-0 verloren deed het minst ter zake. Interessanter was om de bankzitters aan het werk te zien. Dat viel niet bepaald mee. Van de drie aanvallers, stelden Fisayo Adarabioyo en David Faupala andermaal teleur. De laatste keert terug naar Manchester City en zien we na de winterstop niet meer terug in Breda. De eerste tekende deze zomer een tweejarig contract, maar heeft nooit laten zien een toegevoegde waarde te kunnen zijn. Van Thomas Agyepong hoopt trainer Marinus Dijkhuizen, dat hij na de feestdagen gevrijwaard blijft van blessures en verbetering toont in zijn spel. In Helmond ging dat met horten en stoten. Hij raakte een keer de bal, was een aantal maal dreiging, maar had ook vaak ruzie met de bal.

Jeff Stans, bij afwezigheid van Robbie Haemhouts aanvoerder, loopt met de ziel onder zijn arm. Pas bij de entree van Cyriel Dessers en Brandon Barker bemoeide hij zich in het aanvalsspel, maar verder voor de zoveelste keer onzichtbaar. Weinig vooruitgang.
In tegenstelling tot Van Bezooijen, hoewel Dijkhuizen vindt dat hij nog even nodig heeft om fit te worden. De speler zelf staat te trappelen van ongeduld nadat een achillespeesblessure hem driekwartjaar aan de kant hield. „Ik zie mogelijkheden om de concurrentie aan te gaan. Daarom wil ik na de winterstop voor mijn kans gaan. NAC is mijn club, ik heb het hier naar mijn zin. Het wordt voor mij een belangrijk half jaar.”

Niet alleen voor hem, maar voor iedereen bij NAC. Na de desastreuze eerste seizoenshelft ligt iedereen onder een vergrootglas.

poll

De 0-8 is de schuld van Vreven

De 0-8 is de schuld van Vreven

  • Ja (40%)
  • Nee (60%)
1146 stemmen