Volledig scherm
Boris Kudim Boris Kudimbana van NAC Breda © BSR Agency

Van alle proefspelers gaat alleen Kudimbana met NAC mee op trainingskamp

Een zoete inval was het bij NAC afgelopen week. Een komen en gaan van spelers die uit het niets opdoken en soms twee dagen verder alweer vertrokken waren. 

Zoals de clubloze Luca Polizzi; vrijdag trainen, zaterdag 45 minuten tegen Madese Boys (1-7-zege) opluisteren met een sublieme goal, zondag afwezig bij het oefenduel met Lokomotiva Zagreb. ,,Hij kan voetballen”, zegt trainer Ruud Brood over de 23-jarige Belg. ,,Een verbindingsspeler, maar daar hebben we er best veel van. Het moet echt een meerwaarde zijn om een rechtsbenige middenvelder erbij te nemen, dat was hij nog niet.”

De 19-jarige Amerikaan Ben Lederman (beloftenteam AA Gent), tegelijkertijd met Polizzi opgedoken, volgde hetzelfde pad met de toevoeging dat hij gisteren zeventig minuten speelde tegen Lokomotiva. Brood: ,,Een jonge speler die als hij twee jaar verder is, zeker van waarde kan zijn. Nu wil hij aanvallend spelen, wat goed is, maar hij moet ook in de controle kunnen spelen.” De kleine middenvelder oogt nog wat fragiel, Lederman gaat derhalve niet mee op trainingskamp naar Bosschenhoofd.

Breekijzer Boris Kudimbana, de Belg is de aangename surprise tot dusver, mag voorlopig blijven en heeft als enige proefspeler de eerste schifting overleefd. ,,Hij is effectief, sterk en heeft een goed schot.”

De middenvelders Matej Santek en Abdallah Yaisien werden in een eerder stadium afgetest. Als linksback Tom Plezier en middenvelder Abdullah Bozkurt wel bij NAC blijven, zullen zij vrijwel zeker in het beloftenteam gaan acteren.